Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban știe pe câte voturi mizează PSD. Cade Guvernul la moțiunea de cenzură?
Ludovic Orban știe pe câte voturi mizează PSD. Cade Guvernul la moțiunea de cenzură?

Ludovic Orban știe pe câte voturi mizează PSD. Cade Guvernul la moțiunea de cenzură?

Primul-ministru afirmă că, din calculele PNL, nu există voturile necesare pentru ca moţiunea de cenzură anunţată de PSD să fie votată.

„Pe evaluarea mea actuală, nu trece. Păi, PSD cu UDMR, calculaţi cât au, au 228, ei zic 229. Pe evaluarea noastră, în momentul de faţă, nu există voturile necesare! Eu zic că nu trece moţiunea de cenzură. Uitaţi-vă la declaraţiile publice ale formaţiunilor politice. Deci, au spus că votează moţiunea doar PSD şi UDMR, celelalte formaţiuni au spus că nu votează”, susține Orban.

Liderul liberal este hotărât să obțină alegerea primarilor în două tururi, „ne-am și pus mandatul pe masă. Noi am făcut ceea ce trebuia să facem, ne-am angajat răspunderea pentru a impune alegerea primarilor în 2 tururi”.

Și, totuși, Ludovic Orban afirmă că „este bine pentru România să se declanşeze anticipate. Pe de altă parte, noi, ca Guvern, ne punem în practică programul de guvernare folosind toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a pune în practică soluţiile pe care le-am făcut”.

Întrebat despre varianta ca proiectul de lege privind alegerea primarilor din două tururi să pice testul de constituţionalitate la CCR, premierul a replicat: „Şi ce aţi fi vrut, să nu fi făcut nimic, ca alţii care au zis că sprijină alegerea primarilor în două tururi şi n-au făcut nimic?! Pentru sănătatea vieţii publice din România este vital să avem alegeri anticipate, nu se poate coabita cu acest Parlament, gândiţi-vă că este un Guvern care are o cu totul şi cu totul altă viziune”.

Graba cu care PNL cere alegeri anticipate are legătură cu situația din Parlament, ține să sublinieze Ludovic Orban: „Nu vedeţi că în Parlamentul ăsta aproape orice încercăm să facem bun pentru oameni este torpilat, este amânat, este băgat în sertare, se apelează la toate chichiţele şi tertipurile procedurale?!”.