Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, semnal de alarmă pentru PSD! „Reprezintă infracțiune să ofere bani”
Ludovic Orban, semnal de alarmă pentru PSD! „Reprezintă infracțiune să ofere bani”

Ludovic Orban, semnal de alarmă pentru PSD! „Reprezintă infracțiune să ofere bani”

Ludovic Orban, președintele PNL, lasă să se înțeleagă că reprezentanții Puterii – PSD care ar încerca să ofere, parlamentarilor, bani pentru a nu vota moțiunea de cenzură de joi ar putea merge la pușcărie.

El a precizat că n-a auzit despre asemenea situații dar a subliniat că un astfel de demers, din partea PSD, constituie infracțiune. Mai mult, Ludovic Orban și-a exprimat convingerea că senatorii și deputații cărora li se vor face propuneri oneroase, vor denunța acest lucru în public. Președintele PNl a făcut aceste declarații într-o conferință de presă pe care a ținut-o la Focșani, unde s-a aflat în aceste zile cu ocazia unui turneu politic.

„Deși țin legătura în fiecare zi cu foarte mulți parlamentari, până acum nici unul nu mi-a spus că i s-a oferit bani. Dar dacă PSD va ajunge în disperare să ofere bani sunt convins că foarte mulți parlamentari vor spune public lucrul acesta și îi avertizez pe pesediști că reprezintă infracțiune să ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba poziția politică pentru moțiune“, a declarat Orban.

Orban crede în șansele moțiunii

Președintele PNL s-a arătat încrezător că moțiunea de cenzură va trece la votul de joi, 10 octombrie, din Parlament și că Guvernul Dăncilă va pica. Orban a afirmat că acest lucru se va întâmpla chiar dacă PSD încearcă să-i convingă pe semnatarii documentului să nu se prezinte la votul din Parlament. Potrivit spuselor sale, există:

„Sunt șanse foarte mari să treacă moțiunea. Am avut discuții și cu parlamentari care n-au semnat-o, astfel că vor fi mai multe voturi. Depunerea moțiunii de cenzură a fost o acțiune dificilă, cu un număr mare de actori politici care au trebuit să se unească pentru acest obiectiv. Toate diferendele au fost lăsate deoparte și toate forțele sunt mobilizate la maxim pentru ca această moțiune să treacă. Avem semnale că Guvernul Dăncilă caută, prin intermediari, să ofere marea cu sarea parlamentarilor care au semnat moțiunea pentru a lipsi joi, de la ședința Parlamentului, dar nu am cunoștință ca vreun parlamentar să ia decizia să nu vină la vot“.

Moţiunea de cenzură „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost semnată de 237 de parlamentari și urmează să fie dezbătută şi votată în plenul Parlametului în ședința de joi.

Puterea și Opoziția au declanșat războiul psihologic

În aceste zile, premergătoare votării moțiunii, cele două tabere, ale Puterii și Opoziției, se întrec în amenințări și promisiuni. Fiecare parte încearcă să demoralizeze tabăra adversă și face promisiuni, care mai de care, în scopul atragerii celor mai influențabili.

Sâmbătă, la Iași, președintele Klaus Iohannis le-a transmis participanților la întâlnirea regională a PNL să se pregătească de guvernare: „Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun cu toată seriozitatea: pregătiți-vă pentru guvernare! Eu îmi doresc foarte mult și o spun public, pentru ca tot românul să înțeleagă: eu îmi doresc ca această moțiune să treacă și acest guvern eșuat să pice”.

Pe de altă parte ministrul Agriculturii, Petre Daea a Ministrul Agriculturii Petre Daea a bravat, într-un interviu TV, spunând că are doar îngrijorări cu privire la inițiatorii moțiunii:

„Nu am emoţii, am îngrijorări. Eu îi cunosc pe oamenii aceştia, sunt oameni care nu le place munca, Nu le prea place să construiască, ci să dărâme. Nu prea ştiu să dea, ci să ia. Îi cunosc foarte bine şi ştiu ce au păţit fermierii români înainte de 2017“, a declarat Daea, populist, la Antena 3.