Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, revoluția baronilor „vechiului PNL” minus Klaus Iohannis
Ludovic Orban, revoluția baronilor „vechiului PNL” minus Klaus Iohannis

Ludovic Orban, revoluția baronilor „vechiului PNL” minus Klaus Iohannis

Ludovic Orban și-a depus luni la sediul PNL moțiunea cu care vrea să câștige șefia partidului. În discursul pe care l-a ținut în fața susținătorilor săi, Orban nu a avut nicio referire la președintele Klaus Iohannis.

 Acest lucru poate fi considerat un semn că Orban va ține linia trasată de greii din organizaţii, grupaţi în jurul fostului ministru al Transporturilor.

„Greii PNL”, zid în jurul lui Orban

Ludovic Orban şi-a prezentat ideile în baza cărora își dorește să conducă PNL, dacă trece de votul din 17 iunie, când va avea loc Congresul. „Deci, primarii în primul rând”, a sunat un ordin scurt care a aranjat echipa la apariţia lui Orban care s–a așezat cuminte între şefimea locală: Mircea Hava de la Alba Iulia, primar din anii 90, Gheorghe Falcă pedist cu ştate vechi, primar şi el de 12 ani, Ilie Bolojan, şeful de la Oradea, Iulian Dumitrescu fost şef la Călăraşi certat cu Răducu Filipescu şi ajuns şef la Prahova, iar tinerii mai în spate.

„Greii fac zid în jurul lui Ludovic, nimeni nu mişcă în front”, a comentat mândru unul dintre susţinătorii săi. O voce mai hâtră a completat: „nici nu se mai vede Ludovic, de zid”.

Orban a ținut un discurs de activist de partid spre satisfacţia baroneţilor locali strânşi în jurul său, care și-au umflat piepturile mai tare decât candidatul însuşi.

„Liberal până în măduva oaselor”, fără Iohannis

„Nu-mi place să vorbesc despre mine, dar simt nevoia să vă spun câteva cuvinte. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal până în măduva oaselor”, și-a început Orban cuvântarea. Şi a continuat pe acelaşi ton mobilizator promiţând PNL că „va caştiga toate alegerile de acum încolo”, amintind liberalilor că „partidul se întemeiază pe o bază umană remarcabilă”. Fostul ministru şi-a ţinut tot discursul fără să puncteze ceva concret, a avut doar un ton general de mobilizare a liberalilor şi fără niciun cuvânt despre Klaus Iohannis pe care liberalii se bazează să câştige alegerile prezidenţiale. Sesizând lipsa trimiterilor la Iohannis, Bolojan a completat el în trecere, câteva vorbe despre PNL şi şeful statului.

PNL-ul lui Orban ar aduce baronii la Putere

Ludovic Orban a declarat că are susţinerea a 27 de filiale. El a subliniat însă, că niciodată nu a ținut contabilitatea filialelor, un răspuns care l-a făcut pe Mircea Hava să ridice din sprâncene. De altfel, parte din şefimea din vechea conducere a Alinei Gorghiu, despre care Orban spunea că „unde nu este cap este vai de picioare”, s-a regrupat acum în jurul lui Orban şi priveşte candidatura lui ca pe biletul spre reînoirea funcţiilor de conducere, deşi cea mai mare parte a organizaţiilor locale negociază „la două capete” şi cu Buşoi.

La prezentarea moţiunii sale , Ludovic Orban părea prins între diverse grupări de lideri locali care urmăresc doar consolidarea propriei poziţii. Fostul ministru a uitat când reproșa conducerii centrale paraşutarea parlamentarilor de la centru. La evenimentul de ieri, majoritatea parlamentarilor din spatele lui Orban fuseseră impuşi de centru în teritoriu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: