Ludovic Orban a fost prezent astăzi, 1 Decembrie la Alba Iulia, unde a susținut un discurs, după ce a urmărit parada de Ziua Națională. Duminică, premierul și-a luat angajamentul că guvernul are în vedere unirea celor trei provincii românești prin autostrăzi.

La împinirea a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu România, Ludovic Orban a declarat la Alba Iulia că realizarea autostrăzilor cu care românii au fost păcăliți în ultimii ani, reprezintă o prioritate.

„Este unul din obiectivele noastre prioritare. Autostrada de pe Coridorul IV pan-european, cele 5 tronsoane de la Piteşti la Sibiu sunt ‘prioritate zero’. De asemenea, Autostrada ‘Unirii’, cum îi spunem noi, Autostrada Tîrgu Mureş – Iaşi – Ungheni, şi nu numai Tîrgu Mureş – Iaşi – Ungheni, ci şi legătura cu graniţa de vest, de asemenea, reprezintă o prioritate. Tot printre priorităţi, reprezintă o ‘prioritate tot zero’ realizarea tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov”, a declarat şeful Guvernului.

„România poate avea un destin măreţ, România are şansă să obţină respectul, aprecierea partenerilor noştri şi fiecare român are şansa să reuşească, în viaţă, în ţara lui”, a completat Ludovic Orban.