„România are un Guvern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentuluui. În ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni politice, fapt fără precedent în democrația românească în ultimii 30 de ani. S-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru Guvernul nostru. Le mulțumesc partenerilor nostri, formațiunilor politice care au fost alături de noi, în procesul de inițiere al moțiunii de cenzură și care au participat la căderea guvernului Dăncilă. Le mulțumesc, de asemenea, parlamentarilor care au luat decizia, în ciudat boicotului PSD și Pro România, care au ascultat de propria conștiință și au pus pe primul loc binele României, decizând să fie prezenți astăzi și să voteze învestirea Guvernului.”, a declarat Ludovic Orban.

„Suntem pregătiți să începem în forță activitatea. Imediat după depunerea jurământului, vom avea o ședință informală la Palatul Victoria pentru a stabili toate detaliile acțiunii ulterioare, vom avea un plan de instalare pe fiecare Minister. De asemenea, vom stabili toate deciziile importante care trebuiesc luate”.

„Cu siguranță Guvernul va desemna o propunere de comisar european după consultarea președintelui și audierea candidatului în Comisia de afaceri europene a Parlamentului. Vom anunța propunerea de candidat când vom lua decizia”.

„Cu siguranță vom adopta o HG care să stabilească creșterea salariului minim, după o analiză și după consultarea partenerilor sociali”.

Știre în curs de actualizare