Fostul premier al României, Ludovic Orban, este de părere că dacă nu am fi aderat la NATO în 2004, acum am fi fost „în bătaia rachetelor agresiunii imperialiste a lui Putin". Deputatul Orban vorbește despre probabilitatea extrem de redusă ca țara noastră să ajungă beligerantă într-o confruntare cu Rusia. Vineri, în Slatina, a avut loc lansarea oficială a partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, coordonată de Marian Emanuel Doagă împreună cu grupul său de inițiativă.
Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, se declară susținător al idealurilor democratice ale României, încă din anii 1990.
„Bine că am ajuns în Uniunea Europeană şi în NATO. Dacă nu eram în NATO, astăzi eram şi noi în bătaia rachetelor agresiunii imperialiste a lui Putin. (...) Astăzi NATO a desfăşurat trupe pe tot Flancul Estic, în ţările baltice, în nord, în Polonia, România şi o să mobilizeze şi în Bulgaria, deci tot Flancul Estic este apărat", spune Orban.
Ce răspunde Ludovid Orban la întrebarea: Va intra România în conflict militar cu Federația Rusă?
Deputatul Ludovic Orban vorbește despre probabilitatea extrem de redusă ca țara noastră să ajungă beligerantă într-o confruntare cu Rusia.
„Este o perioadă în care există o anumită vulnerabilitate a populaţiei la tot felul de zvonuri. Românii trebuie să ştie că probabilitatea ca România să intre într-un conflict militar, astăzi, este infimă, din foarte multe motive", afirmă Ludovic Orban.
Prin vizitele oficialilor americani în România, care au tot avut loc în ultima săptămână, se urmărește potențarea sprijinului pe care aliații NATO îl manifestă față de statele apropiate geografic de Rusia, consideră Orban.
„Vizita vicepreşedintelui SUA arată faptul clar că SUA sprijină aliaţii săi din NATO, în special aliaţii de pe Flancul Estic. Vicepreşedintele SUA a venit în România, dar anterior a fost în Polonia, deci este clar că SUA, prin vizita oficială a vicepreşedintelui, transmite un mesaj ferm de susţinere pentru ţările NATO de pe Flancul Estic, care sunt, s-o recunoaştem, sub cel mai ridicat risc în eventualitatea unei agresiuni", spune fostul premier al României.
Orban înființează un nou grup parlamentar, dar și un nou partid
Vineri, în Slatina, a avut loc lansarea oficială a partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, coordonată de Marian Emanuel Doagă și grupul său de inițiativă.
Ludovic Orban dorește să înființeze un grup parlamentar, nemulțumit fiind de actuala conducere.
Ludovic Orban, fostul președinte al PNL vrea să propună și crearea unui grup de 13 deputați, numit ”Grupul Deputaților de Dreapta”. După decizia de la sfârșitul lunii decembrie de a înființa un nou partid politic, Orban vrea să intre în Camera Deputaților cu grupul său politic.
„13 deputați care și-au dat demisia PNL odată cu decizia conducerii PSD de a readuce PSD la guvernare, au luat decizia de a constitui un grup parlamentar. Suntem 13 deputați, liderul grupului parlamentar va fi Violeta Alexandru. Numele grupului este ”Grupul Deputaților de Dreapta”. Grupul își propune să rămână fidel angajamentelor asumate de PNL în campania electorală și vom reprezenta alegătorii PNL la nivelul Parlamentului”, a spus Ludovic Orban.
O nouă formațiune politică pe scena românească
Această declarație vine după ce Ludovic Orban a decis să creeze, încă de la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, o nouă formațiune politică. Fostul lider PNL a înființat partidul politic numit Forța Dreptei.
„Noi am susținut, încă de la începutul crizei politice, refacerea coaliției de centru-dreapta. Deși era perfect posibilă refacerea acestei alianțe, Iohannis și anexele sale au impus această alianță nefirească, această coaliție toxică (…) Nu cred că va fi posibilă refacerea coaliției de centru-dreapta pentru că am văzut că este vorba despre un plan pe o perioadă de 7 ani. Este nevoie de o opoziție puternică la această coaliție”, a subliniat Ludovic Orban.
Retragerea lui Orban din PNL
Ludovic Orban a părăsit PNL în luna octombrie, iar astfel a devenit deputat neafiliat.
„Începând de astăzi, pentru mine Partidul Naţional Liberal a murit, e adevărat, în pat cu PSD!”, a declarat fostul lider al liberarilor, după validarea guvernării cu PSD.
Orban s-a prezentat la sediul central PNL din Modrogan pe 23 noiembrie, pentru a își depune demisia, împreună cu ceilalți 15 parlamentari care au plecat cu acesta. Cei 15 parlamentari care au demisionat din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).