Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat duminică că social democrații pregătesc o moțiune de cenzură la adresa guvernului, care va fi depusă „dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost”.

„Am avut o luna, o luna și jumătate în care chiar ne-am asumat acest lucru: îi lăsăm și venim cu idei. Nu s-a întâmplat nimic, nu ne-au ascultat nici o secundă, ba, din contra, au venit constant cu atacuri din zona guvernamentală și până la domnul președinte, cu menționarea PSD mai des decât cuvântul economie sau locuri de muncă sau orice.

Moțiunea de cenzură se va pregăti, decizia politică este, cel puțîn în acest moment, să nu o depunem cât timp există Stare de Alertă, pentru a nu pune în pericol actul de guvernare pe această perioada, dar dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost, cum se dovedește a fi, probabil că o s-o depunem, va trebui să negociem și cu alte forțe politice din Parlament, noi fiind minoritari, și o să vedem ce-o să se întâmple”, a declarat Romașcanu în conferința de presă a PSD.

El a mai anunțat că social-democrațăi vor mai depune alte patru moțiuni simple împotriva miniștrilor „ineficienți”, la sănătate, interne, educație și muncă.