Ministrul Economiei, Virgil Popescu, l-a asigurat pe Orban că și ROMARM va continua activitatea, anunțând în plus că se investește în fabricarea de măști de protecție pentru a acumula echipamente de protecție suficiente, ca rezervă strategică.

”Am vorbit cu una dintre cele mai mari companii private, care în acest moment produce 1.000 de combinezoane zilnic. Începând de săptămâna viitoare va produce și măști. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 150.000 de bucăți pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măști lunar. Există și alte firme care produc măști, care au nevoie de acreditare. Am început să pregătesc deja o Ordonanță în acest sens pentru a reduce perioada de timp în care vor putea obține acreditarea de la Agenția Națională a Medicamentului”, l-a informat Virgil Popescu pe premier.

Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a anunțat în ședința de guvern că nici un șantier nu a fost oprit de criza Covid 19, spunând că toate lucrările constructorilor vor fi plătite, existând fonduri suficiente pentru  aceste proiecte.

Și nu în ultimul rând ministrul Finanțelor, Florin Cîu, a declarat că a început să lucreze la rectificarea bugetară extraordinară cerută de președintele Klaus Iohannis.