Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban, atac dezlănțuit la președintele PSD: “Dragnea este de pe o altă planetă, nu mai are nicio legătură cu realitatea”
Ludovic Orban, atac dezlănțuit la președintele PSD: “Dragnea este de pe o altă planetă, nu mai are nicio legătură cu realitatea”

Ludovic Orban, atac dezlănțuit la președintele PSD: “Dragnea este de pe o altă planetă, nu mai are nicio legătură cu realitatea”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat, sâmbătă, la Fetești, că actuala coaliție majoritară ne-a făcut de râs la nivel european, a generat un conflict inutil între ei și Instituțiile Uniunii Europene. L-a atacat și pe Liviu Dragnea, care ar fi adus cu arcanul oamenii la mitingul PSD de la Craiova, blocând ilegal manifestațiile PNL din Teleorman. În privința alegerilor europarlamentare, Ludovic Orban estimează că prezența la vot va fi de peste 50%.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a readus aminte, astăzi, într-o conferință de presă, la Fetești, că majoritatea parlamentară a refuzat să finanțeze obiectivul de investiții Pasajul de la Drajna, “așa că toți cei care stau la barieră trebuie să știe că PNL  a formulat amendament pentru realizarea investiției privind pasajul de la Drajna și că PSD și ALDE au fost împotriva amendamentului PNL”. El a mai reamintit că PNL a cerut în mod repetat să nu se mai plătească taxa de pod la Fetești pentru rezidenți, pentru cei care locuiesc în Fetești, pentru cei care, practic, traversează pe ruta respectivă cu alte scopuri decât cu scopuri turistice. “Nu ni se pare normal. Este o taxă, care, practic, ar trebui plătită pentru unele persoane în fiecare zi și care reprezintă o gaură în bugetul fiecărei familii din Fetești și din alte localități din județul Ialomița”, a opinat Orban.

 

Trecând la subiectul alegerilor europarlamentare, Ludovic Orban a atacat frontal partidele de la putere: “Se vede din ce în ce mai clar că actuala coaliție majoritară ne-a făcut de râs la nivel european, a generat un conflict fără niciun fel de rost între ei și Instituțiile Uniunii Europene, un conflict care riscă să genereze consecințe defavorabile asupra fiecărui român. România riscă să fie pusă la colț din cauza atitudinii antidemocratice, antieuropene a liderilor PSD și ALDE, iar România este pasibilă de sancțiuni, inclusiv pierderea de fonduri europene din cauza atitudinii agresive a liderilor PSD-ALDE împotriva partenerilor noștri euroatlantici.” În opinia lui, “vocea PNL, alături de vocea Președintelui Iohannis, este singura voce care se aude și care este ascultată la nivel european și ca atare, România va fi cu atât mai puternică, mai bine reprezentată și mai influentă la nivel european, cu cât PNL va fi mai puternic și mai bine reprezentat în Parlamentul European.”

 

Întrebat cum anticipează prezența la vot pentru alegerile europarlamentare, liderul PNL  Ludovic Orban a explicat: că, pe cercetările sociologice ale PNL, prezența la vot va fi în jur de 40-42%. "Raportat la o listă electorală permanentă, care nu este reală. Noi știm foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 și în realitate, în țară sunt vreo 14.500.000. Deci prezența la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. Din cei reali. Din cei care există pentru că mulți dintre cei care muncesc în țări din Europa foarte greu merg la vot pentru că și de data aceasta, după cum vedem că se mișcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puține secții de votare în Diaspora. Și mă îngrijorează pentru că românii, oriunde s-ar afla, fac parte din Națiunea Română, au aceleași drepturi ca și românii de acasă și nu li se poate interzice dreptul de vot."

 

Făcând referire la mitingul PSD de la Craiova, Ludovic Orban s-a dezlănțuit împotriva lui Liviu Dragnea care ar fi adus oamenii forțat la manifestație, acuzând în același timp PSD și primăria Alexandria că au interzis cu intenție organizarea mitingului PNL în Teleorman. “Pot să vă spun cu certitudine că au adus oamenii cu arcanul, i-au obligat pe primari să-i aducă pe cei de la ajutorul social, pe angajații primăriilor, pe angajații instituțiilor publice conduse de PSD-iști. I-au obligat pe angajații societăților regiilor și entităților din subordinea primăriei și a CJ. Pur și simpu au fost aduși cu arcanul. Acolo, 80% dintre oamenii de acolo nu ar fi ajuns acolo dacă nu erau forțați de șefii lor de la PSD și oricum cred că jumătate din cei care au participat nu vor vota cu PSD, am convingerea aceasta clară, urmărind ceea ce s-a întâmplat la miting iar discursurile lor sunt science-fiction, parcă sunt rupte de realitate. Mie, Dragnea mi s-a părut complet de pe o altă planetă, nu mai are nicio legătură cu realitatea, plus că are un discurs nebunesc literalmente, şi-a pierdut complet orice urmă de raţiune şi lumea vede lucrul asta. Să ştiţi că lumea vede lucrul asta."

 

Orban susține că din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau seama că trebuie să pună punct acestei guvernări  "profund nocive" pentru România. “Lucrul cel mai grav care s-a petrecut este faptul că primăria Alexandriei a refuzat să îi permită PNL organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor PNL în Alexandria, fără niciun fel de motiv", a comerntat Orban. El înțelege, ca atare, “de ce îi e frică lui Dragnea, pentru că el ştie că, de fapt, oamenii nu îl iubesc în Telelorman. El ştie că, de fapt, ca un vechil ce este îi biciuieşte pe vechilii mai mici şi că în mare parte voturile pe care le-a luat de-a lungul timpului, sunt voturi mai mult pe bază de frică, voturi obţinute prin ameninţare, dar în niciun caz oamenii nu au votat cu PSD-ul din cauză că ţin la Dragnea, că îl apreciază  şi că îl iubesc. Dragnea nu mai este iubit în Teleorman şi simte că orice fel de manifestare a Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleorman, poate să elibereze Teleormanul de dictatura lui Dragnea.

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: