Evenimentul Zilei > Actualitate > Ludovic Orban, anunțul zilei pentru românii din Transilvania: Avem un agajament clar
Ludovic Orban, anunțul zilei pentru românii din Transilvania: Avem un agajament clar

Ludovic Orban, anunțul zilei pentru românii din Transilvania: Avem un agajament clar

Premierul Ludovic Orban a participat marți, la Cluj, la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii de autostradă Nadașelu-Mihaești-Zimbor.

12Premierul României, Ludovic Orban, a dat primele declarații cu privire la semnarea contractului de proiectare și execuție a autostrăzii Transilvania.

„Bună ziua. Mă bucur să revin la Cluj cu vești bune, să fim de față la semnarea încă unui tronson de autostradă de pe autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania este o poveste care a început în 2002-2003, a fost susținută de mai mulți parlamentari liberali din județele Transilvaniei și mă bucur că încetul cu încetul prinde viață.

Din autostrada Transilvania, odată cu semnarea contractului pe Nădășelu-Zimbor vor mai rămâne doar două tronsoane pentru care urmează să se semneze contractul. Sunt proceduri care se află în derulare și putem spune că de la Cluj până la granița de vest se va ajunge într-o oră și ceva, o oră jumătate, o oră şi 40.

Este o investiție extrem de importantă și ea este însoțită de o serie de alte investiții. Am discutat permanent cu domnul primar Boc, cu domnul președinte Tişă. Clujul este într-o dezvoltare rapidă și are nevoie de o modernizare a infrastructurii care să țină pasul cu dezvoltarea municipiului și județului.

Din acest motiv avem un angajament clar ca în parteneriat cu primăria municipiului Cluj Napoca și cu Consiliul Județean Cluj să susținem proiecte de investiții extrem de importante. Aș enumera dintre ele doar câteva.

Este vorba de centura metropolitană a Clujului, este vorba de trenul metropolitan, care utilizează infrastructura feroviară, este vorba de o legătură mai bună cu autostrada, care urmează să se realizeze prin Mărtinești, pentru că la ora actuală conexiunea cu autostrada a municipiului Cluj este extrem de dificilă și din acest motiv este nevoie de o conexiune rapidă la autostradă.

De asemenea avem un proiect foarte important pentru Cluj, proiectul de modernizare a liniei de cale ferată și de electrificare pe traseul Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, pentru care s-a finalizat studiul de fezabilitate și urmează să se lanseze licitația pentru proiectare și execuție.

În ultimul rând aș menționa și obiective de investiții în domeniul sănătății. Clujul este printre județele care vor beneficia de finanțare europeană pentru edificarea a două spitale: spitalul regional Cluj, care va fi amplasat la Florești, care va beneficia de finanțare în cadrul exercițiului financiar multianual 2021-2027, spitalul regional din Cluj Napoca”, a delcarat Orban.

Ce proiecte mai există?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: