Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban acuză. Dragnea a prezentat o creștere economică fictivă. Realitatea o vedem în leul prăbușit
Ludovic Orban acuză. Dragnea a prezentat o creștere economică fictivă. Realitatea o vedem în leul prăbușit

Ludovic Orban acuză. Dragnea a prezentat o creștere economică fictivă. Realitatea o vedem în leul prăbușit

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seară, că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a prezentat o creştere economică „fictivă”. „Dacă într-un an creşterea economică a fost 6,9% şi în celălalt an se va închide la 4,2%-4,3% cum să-ţi iasă 25% creşterea?”, a comentat el.

„Dacă într-un an creşterea economică a fost 6,9% şi în celălalt an se va închide probabil cu 4,2%-4,3% cum să-ţi iasă 25% creşterea? Alte date sunt certe. Leul prăbuşit, de la 3.5 la 4.76. Din cauza prăbuşirii leului în raport cu euro românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar. ROBOR-ul de la sub 1% la 3%. Se vede clar că nu a avut niciun efect ordonanţa tembelă 114. Deja au provocat un dezastru.(…) Este o creştere economică fictivă. Aceasta nu este o creştere economică ce se bazează pe motoarele adevărate de creştere – pe creşterea competitivităţii companiilor, pe investiţii, ei au omorât investiţiile complet. Nu ştiu ce cifre dă Dragnea acolo, dar Ministerul Finanţelor avea obligaţia să dea execuţia bugetară şi nu a dat-o încă. Dă el din pix (Liviu Dragnea-n.r), încearcă să fixeze nişte cifre", a afirmat la B1 Tv Ludovic Orban, citat de Agerpres. 

 

El a mai afirmat că multe companii vor fi afectate de OUG 114/2018 privind măsurile fiscale, menţionând că vor exista creşteri la preţul energiei de 35-50%. „Orice creştere de venit a fost doar pe hârtie. (…) PSD a tăiat pensii în 2018 şi le va tăia şi în 2019”, a adăugat Ludovic Orban.

El a susţinut că neadoptarea bugetului de stat pe acest an creează incertitudini pentru companii şi cetăţeni. Orban a reiterat solicitarea de abrogare a OUG 114/2018 privind măsurile fiscale