Premierul Ludovic Orban a cerut miniștrilor Executivului să pregătească proiectele privind relansarea economic[. El a declarat că Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Muncii trebuie să opereze câteva modificări legislative pentru a putea accesa bani europeni, prin Programul Comisiei Europene, SURE, ”pentru că acolo este vorba de muncă flexibilă”.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a anunţat că ”garanția pentru programul SURE este de 393 milioane de euro și în acest moment putem să accesăm 5 miliarde de euro, fiind și suma maximă pe care am comunicat-o, de altfel, către Comisia Europeană”.

În privința derulării Programului IMM Invest, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a informat-”Astăzi venim cu Hotărârea de Guvern privind aprobarea normelor (metodologice), iar programul funcționează deja foarte bine. Am ajuns la 3083 companii care au luat finanțare. Asta înseamnă că din plafon s-au consumat 2,45 miliarde de lei. Se vede clar că ritmul s-a accelerat. Sper să depășim, în două săptămâni, nivelul de 10.000 de companii. Și, la final, sper să ajungem la 40.000 de companii cu acces la finanțare. Iar, la rectificare, dacă va fi nevoie, vom suplimenta plafonul pentru IMM Invest”.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu,  a vorbit despre Schema de compensare, care poate fi folosită pentru a mai stinge blocajul dintre companii și diferite bugete publice. ”În mecanismul de compensare trebuie să intre cât mai multe companii pentru că numai astfel putem identifica diferitele legături cu care putem face compensările care să reducă din arierate”, a recomandat Ludovic Orban.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE