Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucy Lawless: „Nu m-am distrat niciodată în timpul unei scene de sex”
Lucy Lawless: „Nu m-am distrat niciodată în timpul unei scene de sex”

Lucy Lawless: „Nu m-am distrat niciodată în timpul unei scene de sex”

Actriţa care o interpretează pe Lucreţia în serialul HBO promite pentru EVZ că nimeni nu-i va face felul personajului ei.

Ieri, pe 6 aprilie, s-a difuzat pe HBO primul episod din al doilea sezon al serialului "Spartacus". Actriţa Lucy Lawless, care dă viaţă personajului Lucreţia a vorbit pentru EVZ despre demi-nuditatea ei din serial, despre cruzimea romanilor şi despre sala de forţă la care se antrenează.

Actriţa cunoscută publicului din "Xena"

EVZ: La ce să se aştepte fanii de la cel de-al doilea sezon? Cum ai descrie Vengeance?
Lucy Lawless:
Cea mai dură călătorie pe care au făcut-o vreodată – o călătorie fantastică pe care o vor face prin intermediul personajelor pentru că nimeni nu vrea să ajungă de-adevăratelea acolo. Erau vremuri rele… Mirosea urât, lumea era crudă şi nimeni n-avea încredere în nimeni – într-o societate civilizată ştii că poţi să mergi pe stradă fără ca nimeni să te jefuiască. În ziua de azi putem avea o oarecare încredere în cei din jur, dar pe-atunci se putea întâmpla orice, oricând. Se trăia vreo 36 de ani. Dar Lucreţia va supravieţui. Nimeni nu-i va face felul.

Ai studiat subiectul sau ai citit doar scenariul?

Cum sunt eu însumi, ce nevoie mai am de studiu? Trăiesc sălbatic, periculos.

Vrei să spui că eşti dificilă ca Lucreţia?

Trebuie să fiu? Par complicată? Nu, dar dacă… O să am probleme, dacă spun asta. Dacă trebuie să rostesc nişte cuvinte, atunci am grijă să le rostesc cât mai realist. Eu nu simt nevoia să înşel, să mint, să fur sau să ucid. Eu nu sunt aşa, acestea nu sunt acţiuni pe care le fac zi de zi (râde), dar cred că dacă am fi trăit atunci, aş fi supravieţuit. Orice zonă de război e la fel… Orice loc unde supravieţuirea… se spune că suntem la doar şase mese distanţă de a deveni animale. Ea este la două mese. Dacă nu avem apă, oamenii se vor ucide unii pe alţii pentru o sticlă de apă. Aşa e peste tot în lume. Societatea noastră a evoluat mai repede decât trupurile. ADN-ul nostru nu s-a schimbat de la normele din acele zile. Deci, nu cred că suntem mai civilizaţi decât erau ei.

Cât de dezbrăcat trebuie să fii pentru a ajunge în acest serial?

Este elementul cel mai important! Dar n-am fost niciodată complet goală. Când joacă astfel de scene, cel mai adesea, actorii au cam opt centimetri grosime de spumă sau cauciuc lipit de zona pubiană.

Nu te simţi caraghios?

M-aş simţi caraghios dacă aş avea spuma aia… Eu prefer pantalonii de biciclist. Uneori port pantaloni de biciclişti pentru că te fac să fii mai relaxat. Nu suport spuma, este prea ridicolă.

Dar eşti mai dezbrăcată decât erai, să zicem, în "Xena"…
Mă tem că da.

Mă întreb cât de confortabil te simţi când eşti filmată dezbrăcată – arăţi splendid şi deci până la un punct trebuie să fie distractiv…
Să fie distractiv? Nu e foarte distractiv, de fapt. Nu m-am distrat niciodată în timpul unei scene de sex. Dar am avut colegi extraordinari şi foarte profesionişti. Scenele de sex sunt foarte coregrafiate. Ştim la ce să ne aşteptăm, vorbim despre asta cu regizorul şi el ne spune cum vom filma. Nu există un contact real. Totul e atent filmat, iar imaginaţia face restul.

Cât de important este pentru tine să rămâi în formă?
Oh, este din ce în ce mai important. Am 43 de ani, aşa ca este destul de descurajator, dar mă fac mereu că uit ce vârstă am. Când ai 43 de ani, nu-ţi mai pasă. Îţi pasă mai puţin şi mai puţin şi mai puţin. Este mai greu să ne amintim că nu trebuie să mâncăm chips, dar munca mea îmi cere să arăt bine şi, din păcate, eu nu arăt foarte bine, mai ales dacă faţa îmi este prea rotundă.

Ce faci pentru a te menţine în formă?

Atunci când pot, merg la sală chiar şi de trei ori pe săptămână. Uneori filmăm prea mult ca să mai am timp de sport.

Te duci la sală cu Liam, care a trebuit să-şi facă muşchi?
Dumnezeule, nu. Eu nu merg acolo unde merg băieţii. Eu merg la o sală de gimnastică de tip dezintoxicare. Suntem oameni bătrâni, cu atacuri de cord la activ – câţiva sportivi profesionişti, copii cu autism şi eu. Este ca o dezintoxicare.

Mai faci excursii atunci când revii în oraşul natal? Ştiu că obişnuiai…

Păi sunt din Runyon, nu? Toată lumea face drumeţii…

Poţi vorbi un pic despre situaţia voastră dat fiind că Liam a preluat, practic, rolul Spartacus?

Am fost foarte preocupaţi de cum se va simţi şi am fost foarte primitori. I s-au dat tot soiul de informaţii într-un timp foarte scurt. Nu vrem să fim obositori, dar vrem să ştie că este susţinut şi bine-venit; probabil că toată situaţia e puţin înfricoşătoare. Oamenii se pot uita la tine ciudat, ca şi cum te-ar testa. Dar la noi pe platou nu a fost cazul, pentru că suntem oameni de treabă. Vrem să fie cât mai relaxat şi, prin urmare, cât mai creativ posibil.

Şi eşti fericită să filmezi din nou în Noua Zeelandă?

Da, e minunat. Şi mare parte din echipă e formată din oameni cu care am lucrat cu mulţi ani în urmă, la "Xena". Nu mai suntem copii… "Xena" era un serial micuţ care atrăgea publicul de nişă. Dar acum am crescut. Cu toţii se bucură de succes, au copii…

Va mai avea Lucreţia sentimente romantice pentru Crixus după ce a înjunghiat-o?
Şi pe Lucreţia, şi pe copilul lor nenăscut… Ar trebui să nu-l mai dorească… Nu poate înjunghia copilul meu nenăscut şi să scape. Sezonul se numeşte Răzbunare. Acesta este un serial axat pe răzbunare. Şi dacă vă amintiţi, persoana eminamente pozitivă care s-a dovedit a fi cea mai rea a fost Ilithyia care, în timpul răscoalei, a baricadat porţile ştiind că vom fi cu toţii masacraţi.

Faţa ei în ultimele secunde…

Faţă de fată foarte rea, da! Are un loc special în inima Lucreţiei… Deci, relaţia noastră continuă. Şi este foarte densă şi fabuloasă… Viva este o prietenă adevărată. Am devenit prietene foarte bune şi e o actriţă extraordinară.

Să ne întoarcem la Xena… Sunt fani care se uită acum la "Spartacus"? Ce fel de feedback ai de la ei?

Cred că sunt agitaţi – mi-au văzut sânii… Dar mă susţin. Vor să mă vadă în roluri bune şi să am succes, aşa cum şi eu le doresc să aibă succes. Nu doresc să rămân blocată pentru totdeauna în anii ’90!

Fanii SF sunt cei mai zgomotoşi… Care a fost cea mai bizară întâlnire cu un fan?

Probabil că cea cu bărbosul în trenci care a venit la mine ud leoarcă şi mi-a cerut să mă iscălesc pe fundul lui. Am fost şocată.

Când ai fost la Comic Con, ai observat care e proporţia fani versus fane?
Cred că fanii sunt împărţiţi în două: gospodine din suburbii şi bărbaţi tineri. Mămicile îmi spun că serialul e o plăcere vinovată şi că le-a îmbunătăţit viaţa sexuală. E minunat. O mare surpriză o constituie creşterea numărului de fani din rândul bărbaţilor tineri. E grozav.

Cât de mult se filmează pentru un episod?
Foarte mult. Acest sezon este foarte lung. Un episod care se filma în opt – nouă zile, acum are nevoie de 10-14 zile lucrătoare, cu două -trei echipe lucrând în acelaşi timp, două la filmare iar cea de-a treia responsabilă cu scenele de acţiune sau CGI. Astfel, pentru numai 10 episoade, vom avea nevoie de peste nouă luni de filmare.

Înseamnă că serialul costă foarte mult, nu?

Este foarte scump şi, date fiind legile din Noua Zeelandă, se filmează maximum 10 ore pe zi în loc de peste 12…

Dreptul muncii…

Nu, nu este o lege a muncii. Dar oamenii vor să meargă acasă la familiile lor. Doresc să aibă o cănicie fericită şi să-şi vadă copiii. Sunt foarte ciudaţi… (Râde)

Sună civilizat.

Este complicat – actorii nu pot folosi acest timp liber pentru a face altceva, dar e o viaţă pe care o prefer şi-mi place.

Ţi-ai dorit să ai acelaşi succes din seriale şi în filme?

Da… Ce-mi place la filme e că se fac în mult mai mult timp. Şi se lucrează mai mult cu regizorul la dezvoltarea personajului. La serial, totul se face pe fugă. Rezolvi multe chestiuni de unul singur… Iubesc filmele. Dar roluri pentru femei, aşa cum e rolul Lucreţia, nu apar prea des…

Este atât de distractiv să o joci?

Da, foarte distractiv. E o provocare. Spre deosebire de alţi actori din alte seriale, eu nu mă plictisesc niciodată…

Lucreţia şi-a iubit enorm de mult soţul. Dar a simţit ceva şi pentru Crixus. Cum vede ea situaţia asta aparent paradoxală?
Am văzut recent un documentar despre o serie de englezoaice îndrăgostite de gigolo. Femei care confundă sexul şi dragostea – poate că li se întâmplă şi bărbaţilor, nu ştiu… La un moment dat, Lucreţia e confuză, dar Crixus reuşeşte să o facă să înţeleagă ce înseamnă ea pentru el şi dragostea ei pentru soţ rezistă. Şi deşi acesta ştie totul, o iartă – aşa cum se-ntâmplă adeseori în căsătorii. Oamenii au aventuri şi căsătoriile lor continuă. Fiinţele umane sunt complexe…

Crezi că va încerca vreodată să fie într-o altă relaţie după moartea soţului ei?

S-ar putea, dar nu va fi la fel. E singurul om pe care l-a iubit şi pe care-l va iubi vreodată.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8_vMmo3TVQE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>