Lucrarea științifică a premierului, de negăsit. Grindeanu este bântuit de o „carte fantomă”, tipărită la cererea tatălui

Lucrarea științifică a premierului, de negăsit. Grindeanu este bântuit de o „carte fantomă”, tipărită la cererea tatălui

Cartea premierul Sorin Grindeanu râmâne în continuare de negăsit. Jurnaliștii de la Pressone au mers pe urmele cărții în Caransebeș, orașul în care s-a aflat editura la care premierul susține că și-a publicat lucrarea. Au reușit să afle că editura a aparținut unui fost milițian și mai apoi fiului acestuia, președintele TSD Caransebeș, dar nimeni încă nu a văzut cartea.

Potrivit CV-ului lui Sorin Grindeanu, cartea pe care o caută toată lumea se intitulează “Integrala Lebesgue- Radon în raport cu o măsură complexă” și a apărut la editura Ionescu din Caransebeș - orașul său natal. Numai că această carte nu poate fi găsită în nicio bibliotecă de mai bine de trei luni. La începutul lunii martie, premierul posta pe pagina sa de Facebook coperțile cărții sale de matematică, iar în fotografii apăreau și ISBN-urile publicației. ISBN-ul este un cod unicat dat de Biblioteca Națională oricărei cărți care apare în România, dar care este valabil la nivel mondial. Este practic un CNP al cărților.

Cartea premierului, același cod ca o lucrare legionară

În România, editurile solicită Bibliotecii Naționale serii cu indicative de coduri, un soi de CEC-uri în alb, cu ajutorul cărora să-și indexeze cărțile aflate în planul editorial sau cărțile care ar putea apărea, și pentru care trebuie să emită intenții de publicare. În perioada 2000-2002, potrivit informațiilor oferite de Biblioteca Națională, Editura Ionescu a solicitat și a primit 30 de coduri ISBN: 10 coduri sub indicativul 973- 99804 și 20 de coduri sub indicativul 973-8245, scriu cei de la Pressone. Acesta din urmă este rădăcina ISBN-ului care, în mod ciudat, apare de trei ori în arhivele bibliotecilor românești, cu toate că un cod, odată alocat, nu poate identifica decât o singură carte. Cu același ISBN publicat de premier mai apar două cărți, una legionară și celaltă este o momografie a comunei Obreja, localitatea lipită practic de Caransebeș. Ziariștii au reușit să găsească primele două cărți și chiar să stea de vorbă cu autorul uneia dintre ele, dar nici urmă de cartea premierului Grindeanu.

Grindeanu a ales o editură din Caransebeș, deși se mutase de 10 ani din oraș

Prieteniile din Caransebeș pot oferi totuși o pistă de lucru. În micul oraș din Banat a existat o singură editură și tipografie, Ionescu, cea la care susține premierul că a publicat și el cartea. Adrian Ionescu a fost milițian până în 1983 și apoi avocat. În 1991 a înființat editura Ionescu, dar firma a rămas tot timpul mică cu 3-4 angajați. În anul 2002, când premierul susține că și-a publicat cartea editura avea 4 angajați și datorii de 60.000 de lei. În 2007 patronul editurii a murit după ce a suferit un infarct și firma a fost preluată de fiul său, care a închis-o însă în 2009, din cauza pierderilor. El este cel care a povestit cum a ajuns Grindeanu la editura familiei sale, deși era mutat în Timișoara de aproape 10 ani.

Patronul „a dispărut” după ce a promis că va arăta cartea

„Din câte îmi amintesc, tatăl a venit și a contactat editura”, a povestit tânărul Ionescu. Numai că Nicolae Grindeanu, tatăl actualului premier, era șeful lui Adrian Ionescu Jr. pe linie de partid: primul era președintele PSD Caransebeș, iar al doilea liderului tineretului pe oraș a aceluiași partid. Practic premierul și-a publicat cartea la subalternul tatălui său. Ciudat este că, în același an în care Grindeanu și-a publicat cartea, tatăl său a tipărit o carte de matematică, dar la altă editură, deși avea relații foarte bune la cea din Caransebeș. Reporterii EVZ au încercat, pe parcursul zilei de ieri, să-l contacteze telefonic pe tatăl premierului, dar acesta a fost de negăsit. Tot tânărul Ionescu le-a promis celor de la Pressone în ianurie că va cauta lucrarea în arhiva editurii, dar după aceea nu a mai răspuns la telefon. Așa că celebra carte a celui care conduce Guvernul României rămâne în continuare o enigmă la mai mult de trei luni de la numirea sa în funcția de prim ministru.

EVZ a cerut ieri guvernului un punct de vedere, dar nu a m primit niciun răspuns până la închiderea ediției

A închis editura și s-a apucat de videochat

După falimentul editurii tatălui, Adrian Ionescu Jr. (foto) s-a reorientat și a deschis un videochat în Complexul Studențesc Timișoara. După ce afacerea lui a fost descoperită de presă, Ionescu și-a dat demisia din toate funcțiile deținute în PSD. Se pare însă că merge pe aceeași linie de afacere. Jurnaliștii de la Pressone au dat peste două site- uri erotice unul destinat bărbaților, Pure Effect, altul pentru femei, Web Star Studio - înregistrate pe o firmă înființată în 2016, Live Cams Agency, deținută de mama lui Adrian Ionescu, Salvina Smaia, fost cadru didactic și fostă soție a avocatului Ionescu Senior.

 

Ne puteți urmări și pe Google News