Lucia Varga, şefa femeilor liberale

Lucia Varga, şefa femeilor liberale

Lucia Varga a fost aleasă astăzi în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale (ONFL).

În competiţia pentru şefia organizaţiei de femei au intrat Zvetlana Preoteasa,  fost secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi deputatul Lucia Varga, fost secretar de stat la Ministerul Mediului.

Potrivit Agerpres, din cele 1.013 voturi exprimate, 641 au fost în favoarea Luciei Varga, în timp ce 321 dintre femeile liberale au votat-o pe contracandidata acesteia, Zvetlana Preoteasa. 51 de voturi au fost anulate. Vosganian, la Congresul femeilor liberale: Dacă PNL ar fi condus de o femeie, bărbaţii n-ar mai întârzia la şedinţe La Congresul Organizaţiei de femei au participat şi preşedintele PNL Crin Antonescu, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi senatorul Varujan Vosganian. Acesta din urmă, în discursul său a afirmat că "o femeie poate conduce mai bine decât un bărbat". "Dacă PNL ar fi condus de o femeie, bărbaţii nu ar mai întârzia la şedinţe. În al doilea rând, am lăsa deoparte limbajul anecdotic şi capricios, iar membrii PNL ar avea foarte multă încredere în preşedintele PNL. Fireşte, a discuta în această clipă despre astfel de lucruri nu înseamnă a da lovituri de stat în PNL, ci înseamnă să visăm frumos", a susţinut Varujan Vosganian.

Antonescu: Barbaţii au o vocaţie mai mică pentru serviciul public La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat azi la Congresul femeilor liberale, că bărbaţii au un deficit al serviciului public şi că doamnele pot aduce un plus de responsabilitate în societate.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aveţi un grad mai mare decât bărbaţii de afecţiune, de sensibilitate, de empatie cu colegii, cu concetăţenii. Cred că nivelul de vocaţie a serviciului public este mai mare decât la noi barbaţii. Vă rog să jucaţi un rol mai important în PNL, în administraţia locală, în Parlament sau Guvern", le-a spus Crin Antonescu femeilor liberale. Tăriceanu, discurs despre importanţa lungimii discursului

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu le-a spus vorbit azi femeilor liberale la Congresul despre importanţa lungimii discursului. "Lungimea discursului trebuie să fie precum lungimea rochiei unei femei, suficient de lungă ca să acopere subiectul, dar totodată şi suficient de scurtă ca să stârnească interesul", le-a transmis curtenitor Tăriceanu femeilor din PNL.

"Femeile liberale pot ajuta România"

Programul cu care a candidat Lucia Varga este intitulat "Femeile liberale pot ajuta România". "Ne propunem să încurajăm intrarea în politică a femeilor de valoare, care au reuşit în cariera profesională şi care nu au avut până acum curajul să se implice într-o carieră politică. ONFL îşi propune să susţină femeile să-şi depăşească propriile complexe. Femeile pot avea un cuvânt important în politici care vizează familia datorită rolului pe care îl au în susţinerea familiei - un rol foarte important - şi consider că pot avea un rol important şi în alte domenii, precum cele economice", declara Varga, într-o conferinţă de presă, la începutul lunii martie. 

"Apel către doamne" La rândul său, Zvetlana Preoteasa a candidat sub sloganul "Gândim împreună, reuşim împreună!" şi a militat pentru egalitate de şanse în partid. "Atunci când vom depăşi mentalitatea că orice membru nou, că orice om de valoare sau calibru nou intrat în partid este un potenţial pericol pentru deţinătorii de funcţii şi va lua inevitabil locul cuiva şi vom înţelege că orice proaspăt membru este o sursă de creştere, de credibilitate şi o resursă de care avem nevoie, vom fi un partid cu adevărat mare", afirmă Zvetlana Preoteasa în programul său intitulat "Apel către doamne".