Lucescu surprinde: „Ce mare performanță a făcut Generația de Aur?”

Lucescu surprinde: „Ce mare performanță a făcut Generația de Aur?”

Răzvan Lucescu, fostul selecționer al naționalei României în perioada 2009-2011, a oferit o declarație care i-ar putea aduce numeroase reproșuri.

Actualul antrenor al lui PAOK Salonic e de părere că România nu a înregistrat nicio performanță uriașă în fotbal de-a lungul timpului.

„Noi, românii, avem impresia că suntem buricul pământului, că suntem cei mai buni, dar noi suntem în lumea a 5-a din toate punctele de vedere! Și cei de afară tot așa ne privesc! Nu cred că ne face bine să ne consideram buricul pământului sau să trăim cu capul în nori. Eu cred că ar trebui să vedem realitatea și de aici să ne luptăm, să creștem, să ne dezvoltăm. Ce mari performanțe am facut pe parcursul timpului?

Vorbim de ~Generația de Aur~, cu un sfert de finală de Campionat Mondial... Este ceva extraordinar?! Ce mare performanță a făcut? Au realizat asta și țări africane! Este acea Cupă a Campionilor, o finală, două semifinale de Cupa UEFA, dar erau alte vremuri. Sunt mult prea puține rezultate bune de care trebuie să fim mândri și să ne simțim dominatorii lumii. E ipocrizie maximă! Aici e vorba de cei care se simt frustrați, nerealizați și care încearcă să dea în alții, pentru că nu fac mai mult în alte domenii. Noi suntem aici, am avut generații care au făcut lucruri bune, dar nimic deosebit în final. Asta e adevărul. E ceva deosebit că Steaua a câștigat Cupa Campionilor. Niște semifinale de Cupa UEFA sau Cupa Cupelor, ceva deosebit. Un sfert de finală la Campionatul Mondial e maximum pentru România, dar pentru restul nu înseamnă nimic”, a declarat Răzvan Lucescu, potrivit Fanatik. În mandatul său la naționala României, Lucescu Jr. a înregistrat 7 victorii, 7 remize și 7 înfrângeri, în 21 de meciuri.

Ne puteți urmări și pe Google News