Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucescu a eșuat la Leningrad și vrea să recucerească Istanbulul
Lucescu a eșuat la Leningrad și vrea să recucerească Istanbulul

Lucescu a eșuat la Leningrad și vrea să recucerească Istanbulul

„Il Luce” a fost pus pe liber de oficialii echipei Zenit și este ofertat de Fenerbahce, echipă care vrea supremația în Turcia

Mircea Lucescu (71 de ani) a eșuat la porțile Leningradului și a fost concediat de oficialii echipei Zenit Sankt Petersburg, după ce a terminat pe locul al 3-lea în campionat.

„Un lamentabil antrenor-loser”

N-a mai fost loc de negocieri și „Il Luce” s-a despărțit brusc de formația rusă, care îi va plăti o clauză de reziliere de 2,5 milioane de euro. Antrenorul român și-a făcut dușmani în Rusia, iar unii dintre aceștia au jubilat.

„Nu plângem după Lucescu. Românul va intra în istoria campionatului nostru ca un lamentabil antrenorloser. N-o să-ți mulțumesc pentru munca din Rusia, nici nu-ți fac urări de bine în plan personal. La naiba cu ipocrizia!”, a scris Mihail Borzikin, în „Sovețki Sport”. Lucescu a pus parcursul nereușit de la Zenit, pe seama arbitrilor și a intereselor care au protejat-o pe Spartak Moscova, noua campioană.

Campion, și cu Galata, și cu Beșiktaș

Deocamdată, Lucescu analizează ce va face mai departe. Românul are pe masă o ofertă tentantă de la Fenerbahce, grupare din Turcia, care va încheia sezonul pe locul al 3-lea. „Il Luce” a avut succes la Istanbul, și cu Galatasaray, dar și cu Beșiktaș. Cu prima echipa a câștigat Supercupa Europei (2000) și campionatul (2002), iar cu cea de-a doua a devenit campion, în 2003.

Pentru Lucescu, o aventură la Fenerbahce, cea mai iubită echipă din Turcia, ar putea să reprezinte ultima mare provocare a carierei de antrenor