Potrivit Agerpres, originar din satul Bărbuleşti, la fel ca toţi membrii reţelei, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost inculpat pentru exploatarea cerşetoriei în bandă organizată.
Doi dintre presupuşii săi adjuncţi, în vârsta de 35 şi 40 de ani, inculpaţi pentru aceleaşi acuzaţii, au fost lăsaţi în libertate sub control judiciar. În jur de cincizeci de romi au fost arestaţi, iar nouă dintre ei plasaţi în detenţie, la 19 şi 20 iunie la Annemasse, un oraş din apropierea frontierei cu Elveţia, în cadrul unei vaste operaţiuni de anihilare a reţelei.

Cei mai mulţi dintre aceşti romi trăiau în „maşini-epave” la Gaillard, comună franceză la frontieră, iar ziua plecau să cerşească în Elveţia. „Şefii reţelei reţineau 90% din sumele de bani primite de cerşetori”, a spus Guffon.

Peste 112.000 de euro au fost transferaţi în 14 luni la rude ale principalului suspect în România, via transferuri prin Western Union, MoneyGram sau La Poste.

Cerşetorii erau aduşi în Franţa din satul Bărbuleşti cu camioneta pentru a rambursa împrumuturi la preţ de camătă făcute în România. În Franţa, ei continuau să se îndatoreze pentru a-şi plăti datorii de la jocuri de noroc sau locuinţele improvizate, mai spune Agerpres.