Se scumpesc zborurile low-cost care se mută de pe Băneasa pe Otopeni

Se scumpesc zborurile low-cost care se mută de pe Băneasa pe Otopeni

Clienţii companiilor aeriene low-cost vor achita cu până la zece euro în plus pentru bilete, în circa o lună, potrivit reprezentanţilor companiilor de profil.

Biletele de avion low-cost se vor scumpi din ultima săptămână la lunii martie, ca urmare a mutării zborurilor companiilor de profil de pe aeroportul Băneasa pe Henri Coandă – Otopeni, pe 25 martie.

Ieri, unul din cei mai importanţi jucători de profil, compania ungară Wizz Air, a anunţat că schimbarea implică o creştere a tarifelor cu circa 4%. "Creşterea va fi de circa 4 procente, adică şase euro în medie pe bilet, maxim zece euro", a spus Michael Powell, director financiar Wizz Air.

Alţi operatori nu au oferit detalii cu privire la evoluţia preţurilor. Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, spune însă că majorarea ar trebui să fie modică. Clienţii sunt înştiinţaţi "În mod nor­­mal, pasagerul nu ar trebui să plătească mai mult de patru-cinci euro în plus faţă de tariful pe care l-ar fi obţinut dacă cursele ar fi fost efectuate de pe Băneasa“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Blue Air, operatorul român low-cost, din ex­perienţa mutării pe alte aeroporturi, pasa­­ge­­rii care şi-au cum­­părat bilete de avion pentru vara lui 2012 vor fi con­tactaţi prin e-mail sau la telefon în legătură cu modificările sur­­venite.

Vor exista, de asemenea, ban­nere şi anunţuri pe site-ul companiei, care vor preciza aeroportul de destinaţie. "La noi, cel puţin, pasagerii nu au nevoie de bilet să călătorească, ci numai de codul unic de rezervare“, explică Florentina Tatu, marketing manager al operatorului low cost.

La ora actuală, pe Aeroportul din Băneasa operează mai multe companii low-cost între care Blue Air, companie românească, Wizz Air, din Ungaria, GermanWings, divizie a Lufthansa, şi Vueling.

10 euro ar putea achita în plus clienţii companiilor low-cost, care vor zbura de pe Aeroportul Otopeni, începând cu data de 25 martie