* generalul SRI (r) Dumitru Dumbravă – fost șef al Direcției Juridice a SRI.
* generalul SPP (r) Gabriel Naghi – fost șef al Serviciului de Pază și Protecție (SPP) pe vremea președintelui Ion ILiescu, între decembrie 2000 – decembrie 2005.
* Radu Stroe – fost ministru PNL de Interne (decembrie 2012 – ianuarie 2014).
* Daniel Andrei Moldoveanu – fost consilier de stat al președintelui Traian Băsescu și fost șef al Comunității Naționale de Informații.
* Romeo Raicu – fost parlamentar PDL și fost președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SIE.
* Ana Maria Tudor (fostă Oprea) – fiica fostului vicepremier și conducător de doctorate la ANI a SRI, Gabriel Oprea, el însuși cu verdict de plagiat.
* Alexandru Marius Tudor – ginerele fostului vicepremier Gabi Oprea.
* Adela Loredana Neagu (fostă Popescu) – secretara lui Gabi Oprea
* colonelul SRI (r) Cezar Aurelian Țolescu – fost director general al RASIROM, societate comercială coordonată de SRI, care se ocupă cu ”integrarea de soluții de securitate fizică și informatică a infrastructurilor critice naționale și europene”. Acum, colonelul este șef serviciu la Unitatea de management al proiectului BRUA din cadrul Transgaz.
Potrivit pressone.ro, demersul juridic al ANI a SRI reprezintă o noutate absolută și vine după ce un articol din Legea nr. 1/2011 a educației naționale a fost modificat în data de 21 iulie 2019 astfel încât, după ce un titlu de doctor este retras pentru plagiat, universitatea care a acordat titlul respectiv trebuie să ceară în instanță anularea diplomei de doctor într-un termen de un an.
În cazul fostului vicepremier și conducător de doctorate la ANI a SRI, Gabi Oprea, CNADTCU a emis verdict de plagiat în 2016. El a contestat decizia în instanță și a pierdut în 2018, dar a făcut recurs.