Lovitură pentru șoferii cu card la bancă! Vei rămâne fără bani în cont. Nu răspunde la acest mesaj

Hackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-a atenționat pe șoferii din toată România de noile atacuri cibernetice de pe portalul www.erovinieta.ro. Poți rămâne fără bani pe card în doar câteva secunde.

Au apărut noi atacuri cibernetice tip phishing. CNAIR a povestit că utilizatorii de pe www.erovinieta.ro primesc înștiințari cu privire la expirarea parolei contului și le solicită o confirmare de păstrare a acesteia.

Un nou atac cibernetic

„Atenție, atacuri de tip phishing pe www.erovinieta.ro!”. Compania a declarat că nu a trimis niciodată mesaje prin care să afle informații despre datele contului.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România, care au cont creat pe portalul www.erovinieta.ro, că au fost identificate atacuri de tip phishing prin care aceștia sunt informați că urmează să le expire parola aferentă contului și le este solicitată confirmarea păstrării acesteia.

Sursă: pxhere.com

Menționăm că, niciodată, compania nu a trimis și nu va trimite emailuri prin care solicită utilizatorilor actualizarea datelor contului. În cazul în care considerați că ați fost ținta unui astfel de atac, vă recomandăm schimbarea parolei din secțiunea Profil a contului creat” , avertizează reprezentanții CNAIR.

Ce se va întâmpla cu traficul din România?

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a declarat că planul pentru traficul pe timp de iarnă este foarte bine pus la punct. Acesta mărturisit că a încercat să le ofere șoferilor cele mai bune condiții.

„Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înţeles valoarea prevenţiei şi pregătirii. Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieţii cetăţenilor, pe lângă lângă activitatea de întreţinere şi menţinere a fiabilităţii reţelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viaţa cetăţenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situaţiile riscante şi să alocăm resursele necesare”, a afirmat Pistol.

„În cazul în care vom fi nevoiţi să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ţine cont de siguranţa cetăţenilor”, arată el, potrivit Capital.