Evenimentul Zilei > Economie > LOVITURĂ pentru ROMÂNI: Guvernul ar putea să NU MAI REDUCĂ TVA
LOVITURĂ pentru ROMÂNI: Guvernul ar putea să NU MAI REDUCĂ TVA

LOVITURĂ pentru ROMÂNI: Guvernul ar putea să NU MAI REDUCĂ TVA

Proiectul noului Cod Fiscal s-ar putea să fie aprobat de deputați fără scăderea cotei generale de TVA de la 24 la 20%, în condițiile în care FMI a atras atențică această s-ar putea să conducă la dezechilibre bugetare, a declarat deputatul PSD Aurelia Cristea.

În acest caz, prevederea ar putea fi totuși adoptată prin ordonanțăde urgență, până la finalul anului.

„Orice reducere poţi s-o faci şi la finalul anului şi să intre în vigoare de la 1 ianuarie, nu neapărat prin Codul Fiscal, dar important este să nu adaugi taxe, important e să poţi să reduci. Şi atunci e de urmărit şi fluxul de încasări bugetare. Eu am fost rezervată cu TVA-ul de 20% încă de la început s-o trecem de acum (în Codul Fiscal – n.r.), până nu vedem exact ce ne aduce septembrie, ce ne aduce noiembrie, să vedem cum arată bugetul", a declarat ieri Cristea, ciată de Mediafax.

Ea a precizat că deputaţii vor finaliza aprobarea celor două coduri în această sesiune parlamentară, care se încheie la finele lunii iunie, cu sau fără prevederea reducerii TVA inclusă.
Comisia de Buget-Finanţe se va întruni din nou luni pentru raportul final asupra Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală, fiind votate deja toate amendamentele.