Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ pentru Grindeanu. Fost membru PCR, ales lider al filialei PSD Timiș
LOVITURĂ pentru Grindeanu. Fost membru PCR, ales lider al filialei PSD Timiș

LOVITURĂ pentru Grindeanu. Fost membru PCR, ales lider al filialei PSD Timiș

După ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a obținut demiterea lui Sorin Grindeanu din funcția de premier, prin moțiune de cenzură, acum liderul social-democrat a reușit să îl schimbe și de la șefia filialei PSD Timiș, anunță presa locală. În locul lui a fost numit coordonator al organizației Petru Andrea, un fost activist PCR.

 Andea a spus, pentru deBANAT.ro, că știa de numire de acum două zile și-și va prelua atribuțiunile de la 31 iulie. 

„Eu știu de alaltăieri că am fost numit în această funcție. Sunt la București, sunt și în concediu, așa că nu m-am prezentat să-mi preiau atribuțiile, dacă vreți. Nu sunt președinte interimar, sunt vicepreședinte coordonator”, a declarat, pentru deBanat.ro, Andea. El va ajunge la Timișoara pe 31 iulie. Petru Andea se va ocupa de filiala condusă până acum de fostul premier Sorin Grindeanu până la organizarea de alegeri. „Nu știu dacă acestea vor avea loc în 2017, Consiliul Național va decide”, a precizat Andea, pentru deBANAT.ro.

El mai susține și că a fost anunțat că hârtia cu excluderea din PSD a lui Sorin Grindeanu a ajuns la Timișoara. Totuși, potrivit surselor citate de publicația on-line locală, la Timișoara nu ar fi ajuns nici măcar numirea lui Petru Andea.

Noul președinte al filialei PSD Timiș, Petre Andea, în vârstă de 67 de ani, a avut trei mandate de deputat, 2000-2004, 2004-2008 și 2012-2015. Potrivit CV-ului postat pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, Andea a fost președintele Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timișoara, secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar până în septembrie 1989 a fost secretar al Comitetului de partid la Politehnică.

În ultimul său mandat de parlamentar, a fost membru al Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României. Andea este profesor universitar la Politehnică și a fost decanul Facultății de Electrotehnică şi Electroenergetică a UPT. În primăvară a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: