Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ pentru Dragnea. Un deputat USR a sesizat ANI
LOVITURĂ pentru Dragnea. Un deputat USR a sesizat ANI

LOVITURĂ pentru Dragnea. Un deputat USR a sesizat ANI

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a sesizat, astăzi, Agenţia Naţională de Integritate cu privire la declaraţiile de avere ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

„Sesizarea a fost depusă ca urmare a investigaţiilor jurnalistice din ultima perioadă care au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăseşte în niciuna din declaraţiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcţii de înaltă demnitate publică. Simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituţiilor pe care acesta le reprezintă”, se arată într-un comunicat.

În comunicat se mai arată că din investigaţiile jurnalistice rezultă faptul că una dintre proprietăţile „care nu ar fi procurate din veniturile legale realizate de Liviu Dragnea în calitate de şef al unor instituţii publice se află în municipiul Alexandria”.

„Pe terenul de peste 7.000 de metri pătraţi din centrul oraşului este construită o vilă enormă, o piscină de dimensiuni considerabile şi un teren de tenis. Terenul şi facilităţile de pe el nu apar în declaraţiile de avere şi interese ale domnului Liviu Dragnea, motiv pentru care ar trebui să fie clarificată de către Agenţie provenienţa resurselor din care acesta a achiziţionat terenul şi imobilul împreună cu anexele”, se precizează în comunicatul USR.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, opinează că veniturile lui Liviu Dragnea „nu îi permit stilul de viaţă pe care îl duce”.

„Înţelegem din presă că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanţe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obţinute ca angajat al unor instituţii publice nu îi permit stilul de viaţă pe care îl duce şi cred că este de datoria Agenţiei Naţionale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcţiei şi veniturile realizate în aceeaşi perioadă există o diferenţă vădită, care nu poate fi justificată”, a subliniat Ungureanu.

El mai aminteşte că tot din investigaţiile presei reiese şi o implicare a lui Liviu Dragnea în societatea comercială TelDrum.

Ungureanu a mai depus la începutul lunii iulie o sesizare către procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, prin care cere o investigaţie care să lămurească afacerile preşedintelui Camerei Deputaţilor, în urma dezvăluirilor Rise Project.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseară, la Antena 3, că reprezintă o piedică în calea destructurării partidului. În ceea ce privește societatea TelDrum, liderul PSD a susținut că nu are acțiuni și nici  legături cu această companie.