Evenimentul Zilei > Social > Lovitură pentru Diaspora! Autoritățile îi prezumă hoți pe cei ce muncesc „afară”?
Lovitură pentru Diaspora! Autoritățile îi prezumă hoți pe cei ce muncesc „afară”?

Lovitură pentru Diaspora! Autoritățile îi prezumă hoți pe cei ce muncesc „afară”?

O normă europeană transpusă de România îi va obliga pe cei care trimit bani să răspundă unui interogatoriu, totul pe motiv de combatere a spălării banilor.

Banii trimişi acasă de românii care lucrează în străinătate vor fi verificaţi. Cei care transferă sume mai mari de 2.000 de euro trebuie să declare şi sursa de proveniență a banilor.

Acestea sunt normele prevăzute în legea privind combaterea terorismului şi a spălării banilor.

Cei vizaţi sunt speriaţi că vor fi luaţi la întrebări privind locul de muncă, iar experţii fiscali cred că nu există resurse pentru a putea fi analizate atât de multe tranzacţii.

Oficiul de Prevenire şi Combatere a spălării banilor vrea să schimbe regulile.

Potrivit legii care a intrat in vigoare de acum două saptamani, oricine trimite din străinătate în România sau de aici peste hotare mai mult de 2.000 de euro ar trebui să precizeze şi sursa banilor.

Autorităţile vor să verifice astfel dacă nu este vorba despre spălarea banilor sau de finanţare a terorismului, conform unei prevederi europene. În cazul în care există suspiciuni, tranzacţia poate fi suspendată. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial pe 18 iulie, scrie romaniatv.net.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: