Un control al comisarilor de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dus la închiderea mai multor restaurante din zona Popasului Deduleşti, de pe Dealul Negru. Astfel, prepararea cunoscuților mici a fost oprită temporar.
Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranței Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie.
Echipele de comisari din județele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au fost coordonate, pe teren de Claudiu Dolot, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, director general ANPC și Cristian Grozavu, comisar regional CRPC Ploiești.
Instituția a informat pe o rețea de socializare cum a decurs controlul, ce nereguli au fost constatate și măsurile impuse. La patru din cinci restaurante, vânzarea celebrilor mici a fost întreruptă temporar.
Neregulile sesizate de echipele de control
„Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești, au întreprins o serie de acțiuni de verificare într-o zonă extrem de solicitată de consumatori – Dedulești, județul Argeș.
- Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranței Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie. - Echipele de comisari din județele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au fost coordonate, pe teren, de– Claudiu Dolot, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, director general ANPC și Cristian Grozavu, comisar regional CRPC Ploiești. - În urma verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei.
Principalele abateri constatate de comisari au fost: - Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora; - Utilizarea de spații frigorifice neigienizate; - Comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare; - Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor (ex. nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător).
Echipele mixte ale CRPC Ploiești continuă acțiunile de control și supraveghere a pieței în regiune și în zilele următoare. ANPC îi asigură încă o dată pe toți consumatorii că veghează cu atenție la modul în care operatorii economici le respectă drepturile stabilite prin lege, manifestând #TOLERANȚĂ ZERO față de practicile comerciale care pot pune în pericol sănătatea sau poate chiar viața consumatorilor, în timpul actului comercial”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a ANPC.