”Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor și Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD”, anunță, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș.

”Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD și PNȚCD, semnat într-o conferință de presă de președinții celor două partide. Protocolul stabilește colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și a democrației constituționale în România”, ține să precizeze Terheș.

El  mulțumește colegilor pentru bună colaborare pe care a avut-o în cadrul Delegației. ”Ca membru în Grupul ECR – care susține o Europa a democrației și națiunilor – voi promova, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României”, promite europarlamentarul.

Pentru că în urma demisiei anunțate pe Facebook, reacțiile au fost mai degrabă negative, președintele PNȚCD, Aurelia Pavelescu, intervine cu propriul comentariu.

”Cristian Terheș a candidat pe listele PSD în baza unui Protocol semnat între PSD și PNȚCD, din partea PNȚCD, protocol anunțat public. În baza Protocolului, PNȚCD nu a depus listă, solicitând simpatizanților să voteze lista PSD, act politic major nu doar prin numărul voturilor, ci prin semnificația sa.

Demisia lui Chris și venirea la PNȚCD a făcut parte din înțelegere. Îl felicit pe Chris pentru decizia sa, intrând într-o luptă grea, de partea PNȚCD. Colaborarea cu PSD rămâne deschisă!”, precizează liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu.

(Sursa foto-Facebook)