Evenimentul Zilei > Politica > LOVITURĂ CRUNTĂ pentru cuplul Principesa Margareta – Radu Duda. RUȘINEA vine din Marea Britanie. Cea mai IMPORTANTĂ MONARHIE din lume i-a IGNORAT
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru cuplul Principesa Margareta – Radu Duda. RUȘINEA vine din Marea Britanie. Cea mai IMPORTANTĂ MONARHIE din lume i-a IGNORAT

LOVITURĂ CRUNTĂ pentru cuplul Principesa Margareta – Radu Duda. RUȘINEA vine din Marea Britanie. Cea mai IMPORTANTĂ MONARHIE din lume i-a IGNORAT

Cuplul Principesa Margareta - Radu Duda a fost ignorat de cea mai importantă casă regală a lumii, cei doi nefiind prezenți la Nunta de Platină a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh.

Acesta este al doilea incident ce arată ruptura dintre Monarhia Britanică și Casa Regală a României, după ce niciun reprezentant al Casei de Windsor nu a participat la funeraliile Reginei Ana. 

Pentru Nunta de Platină dintre Regina Elisabeta și Ducele de Edinburgh s-a organizat, la Castelul Windsor, o fastuoasă recepție, cu o mulțime de invitați din alte case regale și notabilități europene și mondiale. Dar nici Principesa Margareta și soțul acesteia, Radu Duda, nici vreun alt reprezentant al Casei Regale din România nu a fost invitat, scrie Flux24.

Mai mult, potrivit sursei citate, în momentul ceremoniilor din Marea Britanie, Principesa Margareta și Duda nu se mai aflau în Elveția, la căpătâiul Regelui Mihai I, ci lansau cărți la București. Astfel că o absență cauzată de boala Suveranului nu stă în picioare.

Despre o răceală din ce în ce mai accentuată a Reginei Elisabeta față de rudele sale din România s-avorbit de mai mult timp, mai ales după ce atât Regina Elisabeta, cât și membrii Familiei Regale britanie au absentat de la funeraliile Reginei Ana.

Spre comparație, la recepția de la Castelul Windsor au fost prezenți Prințul Alexander și Principesa Katherine ai Serbiei, conform unui anunț oficial.

Dacă privim în trecut, constatăm că familia regală română a fost invitată și la sărbătorirea Nunţii de Argint a suveranilor britanici, în 1972, la cea a Nunţii de Aur, în 1997, dar şi la Nunta de Diamant, în 2007, la care Regele Mihai a fost unul din oaspeții de seamă. 

Mai mult, pe 18 mai 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I a reprezentat România și Familia Regală la ceremoniile oficiale ale Jubileului celor 60 de ani de domnie ai Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Dar, în 2012, Radu Duda nu a fost invitat alături de Regele Mihai la ceremoniile de la Windsor, ci a participat la unele de rangul trei în Londra.

Cununia religioasă a Reginei Elisabeta a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh  a avut loc 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. Două mii de persoane au fost invitate la nuntă, iar printre cei prezenţi s-au aflat Regele Mihai şi mama lui, Regina Elena.

Gestul reprezntanților Monarhiei britanice este cu atât mai semnificativ cu cât Casa de Windsor este una care nu respectă Legea Salică, potrivit căreia doar descendenții de sex masculin intră la succesiunea Coroanei, așa cum era prevăzut în cazul Casei Regale a României, până la schimbarea decisă de Regele Mihai, pentru a-și putea lăsa fiica cea mare, pe Principesa Margareta, ca succesor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: