Evenimentul ZileiPoliticaLovitură în PSD. Un greu al partidului pierde alegerile în propriul fief

Lovitură în PSD. Un greu al partidului pierde alegerile în propriul fief

Lovitură în PSD. Un greu al partidului pierde alegerile în propriul fief
Au fost alegeri în PSD Dâmbovița și n-au lipsit surprizele.

Deputatul Corneliu Ştefan este noul preşedinte al filialei Dâmboviţa, acesta impunându-se în faţa contracandidatului său, europarlamentarul Rovana Plumb, la alegerile de duminică.

„Astăzi împlinesc 19 ani de când sunt colegul dumneavoastră. Am plecat de la funcţia de preşedinte de organizaţie de tineret, am fost vicepreşedintele organizaţiei judeţene, iar până anul trecut am ocupat funcţia de preşedinte executiv la Dâmboviţa. Declinul organizaţiei a început din toamna 2018 când preşedintele de la acea vreme a fost interceptat şi apoi exclus. În mai 2018 am avut europarlamentare, PSD a obţinut cel mai prost scor din istoria PSD Dâmboviţa, totul a culminat cu alegerile prezidenţiale, când am pierdut şi primul şi al doilea tur. De atunci, noi am dorit resetarea organizaţiei. A venit momentul să dăm organizaţiei ceea ce a început să îi lipsească: unitate în adevăratul sens al cuvântului, nu doar declarativ”, a spus Ştefan în discursul învingătorului.

Senatorul Titus Corlăţean, ales președinte executiv al PSD Dâmbovița, a criticat dur votul acordat în trecut lui Andrei Plumb pentru funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei şi şef de campanie la alegerile europarlamentare în judeţ: „Să nu mai acceptăm interferenţe de natură familială în politică!”.

Din discursurile rostite la conferinţa de alegeri nu au lipsit momentele inedite. Primarul din Tătărani, Constantin Pătru, i-a cerut preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, să aducă un sobor de preoţi în sediul PSD Dâmboviţa, „să tămâieze ca să iasă Satana!”.


Accesează: