Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură pentru Gabriela Firea. Alianța, care vânează scaunul de primar
Lovitură pentru Gabriela Firea. Alianța, care vânează scaunul de primar

Lovitură pentru Gabriela Firea. Alianța, care vânează scaunul de primar

Planuri de viitor pentru Alianța 2020 USR PLUS. Este posibil ca PNL să li se alăture. Președintele USR Dan Barna a declarat, sâmbătă, că Alianța 2020 USR PLUS își va continua activitatea inclusiv după alegerile europarlamentare, urmărind să preia guvernarea. La alegerile locale, Alianța va avea candidați proprii. Surpriza vine de la București, unde există posibilitatea unei colaborări cu PNL în scopul de a o înlătura pe Gabriela Firea din fruntea Capitalei.

„Este posibil ca la Bucureşti să trebuiască să existe o colaborare (cu PNL – n.r.) pentru a reuşi să scoatem Bucureştiul de sub domnia doamnei Firea, însă sunt multe alte municipii şi oraşe din România, între care şi Aradul, Timişoara, Braşovul, unde vom avea candidaţi independent de poziţia PNL (…) În USR există un principiu destul de puternic, acela al autonomiei filialelor locale. Evident că fiecare decizie va fi luată în discuţie cu fiecare filială în parte, nu va exista o strategie naţională, în afară de această alianţă (USR PLUS – n.r.) care îşi propune să meargă şi după aceste alegeri europarlamentare", a declarat Barna, conform Agerpres.

Legat de alegerile parlamentare de anul următor, președintele USR a spus că obiectivul Alianței 2020 USR PLUS este să preia guvernarea.

„Încă din momentul în care am anunţat această alianţă electorală USR PLUS, am spus foarte clar, şi eu şi Dacian Cioloş, că obiectivul Alianţei sunt alegerile din 2020, alegerile parlamentare, în urmă cărora suntem convinşi că Alianţa USR PLUS va guverna România”, a complet Barna potrivit aceleiași surse.

Cu toate acestea, liderul USR consideră că mai este de așteptat cel puțin până când trec alegerile europarlamentare pentru a se putea discuta despre o fuziune dintre partidul său și cel condus de Dacian Cioloș.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: