Evenimentul Zilei > International > Lovitură dură pentru producătorii de măști protectoare. S-a inventat ceva inedit
Lovitură dură pentru producătorii de măști protectoare. S-a inventat ceva inedit

Lovitură dură pentru producătorii de măști protectoare. S-a inventat ceva inedit

O echipă de specialiști din orașul italian Bergamo a realizat o mască, denumită BergaMask, care se poate purta în permanență, cu filtre de unică folosință.

Masca este fabricată din silicon medical antibacterian și auto-sterilizant și este echipată cu filtre de unică folosință nețesute . Produsul este deja în producție.

Primele 10.000 de măști au fost deja donate la Bergamo și Brescia, valoarea lor de producție fiind de 100.000 de euro.

Anunțul a fost făcut de Giulia Sala, managerul de calitate al firmei producătoare.

În prezent, la Institutul Politecnico di Milano se desfășoară teste pentru aprobarea utilizării sale ca dispozitiv medical.

„Produsul a fost conceput pentru a rezolva problema furnizărilor continue de măști de unică folosință oferind o soluție profesională, dar și avansată din punct de vedere tehnic, de asemenea economică . Analizând momentul de dificultate din zona noastră, am venit cu ideea dezvoltării acestui articol, foarte diferit de măștile existente pe piață, care nu sunt întotdeauna conforme și sunt aproape întotdeauna de unică folosință. Pe de altă parte, al nostru este o mască de protecție permanentă, în silicon medical antibacterian și care poate fi sterilizată în cuptorul cu microunde, cu filtru de unică folosință TNT“, a declarat Giulia Sala, potrivit stiridiaspora.ro