Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură dură în instanță. Judecătorii au decis! Mii de copii au fost păcăliți
Lovitură dură în instanță. Judecătorii au decis! Mii de copii au fost păcăliți

Lovitură dură în instanță. Judecătorii au decis! Mii de copii au fost păcăliți

Una dintre cele mai importante decizii ale judecătorilor din România împotriva contrafacerilor a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel București. Mii de părinți și copii au luat țeapă

Instanța a decis că o firmă din România ar fi comercializat, ilegal, jocuri și jucării pentru copii cu nume recunoscute pe plan mondial.

Printr-o decizie judecătorească, magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât, însă, ca firma cu pricina „să înceteze imediat activităţile de import, export, stocare, distribuire, vânzare sau orice alte activităţi de comercializare jocurilor si jucăriilor şi să se abţină pentru viitor de la orice act de folosire cu privire la jocuri, jucării şi servicii de comercializare, distribuţie şi publicitate a acestora sub semne identice sau similare cu mărcile anterior evocate”.

Este vorba despre un proces între fabricantul de jucării pentru copii Lego și firma românească Brick Toy SRL.

Instanța a stabilit astfel că mai multe seturi de jocuri pentru copii, reţinute de Biroul Vamal Constanţa Sud în urmă cu 4 ani, încalcă drepturile Lego A/S și Lego JURIS A/S/ asupra mărcilor recunoscute de Uniunea Europeană.


Firea îl dă în judecată pe „candidatul-interlop”. Primarul Capitalei nu mai suportă!

Uluitor! Comoară unică în lume, furată din Anglia și îngropată de hoți în România


Practic, în sentința data pe 16 septembrie, Curtea de Apel București precizează:

„Constată că seturile de jocuri reţinute de Biroul Vamal Constanţa Sud în data de 12.07.2016 conform Adeverinţei de reţinere nr.0136021/12.07.2016, încalcă drepturile reclamantelor asupra mărcilor Uniunii Europene nr. 000050450, nr. 000050518, nr. 009904707, nr. 000039834, nr. 002829463 şi nr. 012634671. Dispune distrugerea produselor ce fac obiectul reţinerii dispuse de Biroul Vamal Constanţa Sud conform Adeverinţei de reţinere nr. 0136021/12.07.2016, pe cheltuiala pârâtei Brick Toy SRL. Obligă pârâta Brick Toy SRL să înceteze imediat activităţile de import, export, stocare, distribuire, vânzare sau orice alte activităţi de comercializare jocurilor si jucăriilor şi să se abţină pentru viitor de la orice act de folosire cu privire la jocuri, jucării şi servicii de comercializare, distribuţie şi publicitate a acestora sub semne identice sau similare cu mărcile anterior evocate. Respinge acţiunea în rest. Obligă pârâta Brick Toy SRL să plătească reclamantelor sumele de 600 lei şi 7972,31 euro cu titlu de cheltuieli de judecată în toate etapele procesuale. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti”.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: