Edilul Capitalei a dezvăluit că în acest moment se desfășoară negocieri intense între partea română, reprezentată prin Administrația Prezidențială, Biserica Greco-Catolică, dar și Patriarhia Română și reprezentanții Sfîntului Scaun.

Gabriela Firea a avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant`Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. „Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România„ a afirmat Primarul General al Capitalei.

„În prezent, orașul – fie că vorbim de Capitală sau oricare alt oraș – nu are doar o dimensiune socială, ci și una spirituală. Este nevoie de punți de comunicare, de sprijin, pentru că doar împreună vom reuși să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Avem de altfel o colaborare extraordinară cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu reprezentanților altor comunități religioase, pentru că scopul nostru este comun: conviețuirea în pace și respect”, a declarat Gabriela Firea.

La sfîrșitul lui 2016, în timpul vizitei făcute de Liviu Petru Zăpîrțan, noul ambasador roman la Vatican, Suveranului Pontif, Papa Francis a dezvăluit dorința de a veni în România. “Rugați-vă pentru mine și sper să vă fac o vizită”.

În 2015, Papa Francis a avut o întîlnire secretă cu președintele României, Klaus Iohannis.