Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lovitură de ultim moment din partea PNL. A fost ales candidatul pentru Primăria Capitalei
Lovitură de ultim moment din partea PNL. A fost ales candidatul pentru Primăria Capitalei

Lovitură de ultim moment din partea PNL. A fost ales candidatul pentru Primăria Capitalei

Lovitură uriașă dată de PNL în vederea alegerilor locale. Nicușor Dan a bătut palma cu PNL, partid care urmează să îl susțină în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.

Conform informațiilor de ultim moment, anunțul urmează să fie făcut chiar de liderul PNL, Ludovic Orban, într-o declarație de presă anunțată pentru ora 12:00.

Nicușor Dan a fost votat de USR București, prin două referendumuri interne organizate anul trecut, drept candidatul partidului pentru Primăria generală, notează G4media.ro.

Anunțul survine după ce negocierile dintre USR și PLUS în privința candidatului au căzut. Tratativele au avut loc mai multe luni.

Cele două formațiuni nu au reușit să ajungă la un consens asupra modalității prin care să fie ale candidatul comun dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu – alegeri primare, varianta propusă de Voiculescu, sau sondaje, variante pentru care a insistat Dan.

Ultimatumul dat de Cioloș

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, le-a dat marți un ultimatul candidaților USR și PLUS la Primăria București să găsească o soluție pentru a decide candidatul alianței până la finalul săptămânii.

”Dacă Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu găsesc soluția până la sfârșitul săptămânii, atunci săptămâna viitoare vom decide în birourile politice ale USR și PLUS”, a anunțat Cioloș la Digi 24.