Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură de palat în ALDE
Lovitură de palat în ALDE

Lovitură de palat în ALDE

Fostul număr doi din ALDE a pornit o revoluţie în partid şi ar putea îndrepta circa 5.000 de militanţi către PNL în pragul alegerilor parlamentare.

 Senatorul Vasile Nistor (foto), fost preşedinte executiv ALDE, a format în 7 judeţe (Hunedoara, Cluj, Sălaj, Sibiu, Ialomiţa, Brăila şi Neamţ ) câte un „grup de iniţiativă” care luptă împotriva „penalilor” din ALDE. Ei cer demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la vârful partidului pentru că acesta este urmărit penal şi promit câte o „filială” în fiecare judeţ în care ALDE are candidaţi cu probleme penale la alegerile parlamentare.

„Foarte mulţi oameni de calitate au fost înlăturaţi din ALDE şi în locul lor au fost aduşi oameni cu probleme penale. Cei înlăturaţi după ani de muncă s-au alăturat acestui grup de iniţiativă”, a declarat, ieri, Vasile Nistor pentru EVZ. Potrivit acestuia, gruparea numără aproximativ 5.000 de membri. Întrebat dacă ar putea merge la alt partid, precum PNL, acesta nu a exclus varianta. „Am primit oferte dar nu m-am gândit. Aştept să mă dea afară din partid şi pe urmă mă simt dezlegat”, a spus el.