Mass-media din SUA anunță că urmează dezvăluiri bombă în cazul presiunilor puse de Donald Trump pentru anchetarea familiei Biden în Ucraina. Iar asul ascuns al anchetatorilor ar fi tocmai Rudolf Giuliani, fost mare procuror și acum avocatul personal al președintelui american, informează Radio România Actualități.

Un înalt oficial din aparatul de stat a depus deja o depoziție în fața comisiilor care anchetează posibilitatea acuzării lui Trump. Iar presa a aflat că adjunctul asistentului pentru afaceri europene şi euroasiatice al secretarului de stat, George Kent, s-a referit la presiunile făcute de Donald Trump pentru ca Ucraina să demareze investigaţii împotriva familiei Biden.

O audiere publică a lui George Kent va avea loc și miercurea viitoare. Din câte se pare, oficialul Departamentului de Stat va povesti despre modul în care Rudolf Giuliani a declanșat o campanie „plină de minciuni și de informații incorecte” pentru a determina îndepărtarea din post a ambasadoarei Statelor Unite în Ucraina, Marie Yovanovitch. Campania a fost un succes, căci Marie Yovanovitch a fost rechemată la Washington în primăvară de către președintele Trump.

Mai mult, George Kent este pregătit să povestească despre cum s-a coordonat Giuliani cu procurori ucraineni corupți, dar și cu diverși oficiali corupți de la Kiev, având drept scop subminarea unei investigații privind o rețea de pașapoarte false, care amenința securitatea națională a Statelor Unite.

Pe de altă parte, în depoziția inițiață, George Kent a mai arătat cum l-a șantajat Donald Trump pe omologul său ucrainean, Zelenski. Ca să-i acorde o vizită la Casa Albă, Trump i-a cerut președintelui ucrainean să promită într-un mesaj televizat începerea investigațiilor privind interferențele Ucrainei în alegerile din 2016, vizând-o pe fosta rivală Hillary Clinton și pe fostul vicepreședinte Joe Biden.