Evenimentul ZileiInternationalLovitură cruntă pentru unguri! S-a luat decizia. Și cei din România sunt afectați

Lovitură cruntă pentru unguri! S-a luat decizia. Și cei din România sunt afectați

Lovitură cruntă pentru unguri! S-a luat decizia. Și cei din România sunt afectați
O decizie luată de oficialii americani impune cetățenilor maghiari care nu s-au născut pe teritoriul țării să solicite vize, dacă vor să călătorească în SUA.

Cetățenii unguri din afara granițelor țării, inclusiv cei din România, nu vor mai fi scutiți de obligația de a obține viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii (SUA). Cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei nu mai sunt scutiţi de obligaţia de a obţine o viză, după cum anunță ediţia online a cotidianului maghiar transilvănean Krónika.

Decizia care a fost luată de oficialii de la Washington

Conform articolului, care se bazează pe informaţii apărute pe un blog de călătorii în limba maghiară, autorităţile de la Washington permit obţinerea unei vize ESTA (Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei) doar cetăţenilor maghiari născuţi pe teritoriul actual al Ungariei.

Conform sursei citate, decizia ar fi fost luată deja în luna februarie a anului trecut, însă nu a atras atenţia, întrucât în urma restricţiilor de călătorie impuse de Statele Unite ale Americii din cauza epidemiei de coronavirus, cetăţenilor statelor Schengen nu li s-a permis, oricum, intrarea în America pentru mai multe luni.

Vor trebui să solicite o viză chiar şi în cazul în care locuiesc în Ungaria de foarte mulți ani

Serviciul consular al Ministerului de Externe din Ungaria a insistat asupra acestei decizii a autorităţilor americane, pe pagina sa de internet, într-o notă de informare privind condiţiile de intrare şi şedere în Statele Unite ale Americii, scrie Krónika.

În cazul în care cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei doresc să meargă în America, ei vor trebui să solicite o viză chiar şi în cazul în care locuiesc în Ungaria de foarte mulți ani.

Ce obligații au și cetățenii maghiari care locuiesc în România și vor să călătorească în Statele Unite ale Americii

De asemenea, maghiarii care locuiesc în România pot face asta numai la misiunea diplomatică americană din Bucureşti; la ambasada din Budapesta sunt primiţi doar cetăţenii maghiari care au domiciliul în Ungaria şi trăiesc acolo.


Accesează: