Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură la un baron PSD chiar în ziua marelui miting de la Iași
Lovitură la un baron PSD chiar în ziua marelui miting de la Iași

Lovitură la un baron PSD chiar în ziua marelui miting de la Iași

Liderii PSD din Moldova adună, de câteva zile, cetățenii pentru mitingul de la Iași care are loc în 9 mai, de Ziua Europei și pe perioada desfășurării summitului Consiliului European în Sibiu.

Miercuri, deputatul USR Iulian Bulai a reclamat că la Neamț, „PSD umilește oamenii din instituțiile publice ducând-i cu forța la mitingul de la Iași”.

Deputatul a postat un anunț în care se arată că exact în ziua mitingului, mai multe autobuze urmau să fie scoase de pe traseu pentru verificări tehnice. Bulai crede că, de fapt, urmau să fie puse la dispoziția PSD pentru a transporta oamenii la Iași, la miting. „Consiliul Județean Neamț fură din banul public pentru a-l salva pe Dragnea. Firma de transport local din Piatra Neamț – SC Troleibuzul SA aflată in subordinea CJ Neamt (condus de baronul PSD Ionel Arsene) anunță că mâine (joi-n.r.) mai multe autobuze intră de urgență într-o verificare tehnică”, spunea, miercuri seara, deputatul. Acesta a adăugat că surse din firmă (angajați și șoferi) au confirmat că zece autobuze urmau să plece la Iași, dintre care patru sunt noi. „Mai mult, instituțiile publice controlate de PSD au cota anume de persoane pe care trebuie să le aducă pentru miting. Anumiti agenții economici care au legatura cu statul au si ei cotă de participare. Tot ei suporta și cheltuielile aferente transportului și șederii la Iași. În multe comune pesediste din Neamț, preoții anunță excursii gratis la Sf Parascheva. Sponsorizate de PSD”, semnala politicianul.

Joi dimineața, Iulian Bulai a anunțat că situația s-a remediat. „Tocmai m-am întors de la Piatra Neamț. Am făcut o plimbare matinală cu Florin Zaharia, vicepreședintele USR PN. Ca prin minune, autobuzele firmei Consiliului Județean Neamț nu mai au nevoie de reparații urgente. Sunt pe traseu. E o poveste mai lungă pe care o voi dezvolta mai târziu.

Cred și în minuni, dar nu în coincidențe. Nu a fost o coincidență că baronul Ionel Arsene a dat ordin ca autobuzele să fie reparate la Iași chiar astăzi. Și nu este o coincidență că la presiunea creată de aseară până acum, s-a revocat ordinul de “reparare urgentă” a autobuzelor”, a scris deputatul pe Facebook.

Acesta a adăugat că anunțul că se vor face reparații urgente la autobuze, cel de mai sus, a fost șters.

PSD a anunțat că la mitingul de la Iași sunt așteptați peste 40 000 de membri și simpatizanți.