Lovește capota mașinii înainte de a porni motorul. La ce ajută

Mașină, Sursa foto: Pixabay.com

Odată cu temperaturile nocturne sub zero grade în numeroase regiuni ale țării, iarna și-a făcut simțită prezența. Valorile termice scăzute creează dificultăți neașteptate atât pentru proprietarii vehiculelor, cât și pentru mecanici. Iată un truc pe care dacă îl vei face, vei scăpa de o problemă tot mai comună.

Un simplu truc care poate salva viața unui animal

Odată cu iarna, oamenii care au permis de conducere întâmpină zeci de probleme. Una dintre cele mai frecvente este cea a pisicilor, care obișnuiesc să se adăpostească sub capota autoturismului, la motorul cald, atunci când este frig.

Este recomandat ca șoferii să verifice bine sub capota vehiculului înainte să urce în mașină. Un gest simplu, făcut la momentul potrivit, poate salva viața unui animal.

Pisici la motor. Sursa foto: Reddit/ozmartian

Loviți capota vehiculului de două ori

De cele mai multe ori, pisicile caută locuri călduroase pentru a se adăposti peste noapte. În sezonul rece, cele care trăiesc pe străzi trebuie să facă orice pentru a supraviețui frigului. Astfel, acest truc simplu poate contribui la siguranța lor și, de asemenea, la prevenirea unor situații neplăcute.

Nu doar pisicile caută ajutor în perioada rece, ci și șobolanii. Aceștia se bagă sub capota mașinii pentru a se proteja de frig, mai ales atunci când motorul este încălzit.

Șobolanii își fac culcuș acolo, se cuibăresc și se înmulțesc, provocând daune semnificative și destul de costisitoare de reparat. O simpă metodă pentru a-i goni ca să nu roadă firele și alte compenente ale mașinii, este să loviți capota mașinii.

Manevra este una foarte simplă, dar care aduce multe beneficii. Este bună atât pentru animalele care iarna caută adăpost din cauza temperaturilor scăzute, cât și pentru motorul mașinii.

Pisica la motor. Sursa foto: Captură de ecran Instagram/loki_the_shop_cat

Toți conducătorii auto ar trebui să fie conștienți că, înainte de a urca la volan, este recomandat să lovească de câteva ori capota vehiculului.

Această practică ajută la verificarea prezenței eventualelor animale ascunse, prevenind astfel riscul de a le pune viața în pericol.