Evenimentul Zilei > International > ADIO, Loteria Vizelor! Donald Trump a făcut anunțul OFICIAL
ADIO, Loteria Vizelor! Donald Trump a făcut anunțul OFICIAL

ADIO, Loteria Vizelor! Donald Trump a făcut anunțul OFICIAL

Donald Trump a decis să sfărâme “Visul american” al cetățenilor care doresc să se stabilească în SUA și să spere la o viață mai bună.

Președintele american Donald Trump a anunțat, în primul discurs despre Starea Națiunii, că Loteria Vizelor dispare.

Liderul american a stabilit că programul „oferă în mod aleatoriu cărţi verzi, fără să ţină cont de merite, îndemânare sau siguranţa poporului”.

Donald Trump a anunţat pilonii care vor sta la baza reformei din domeniul imigraţiei, iar una dintre aceste măsuri o reprezintă anularea Loteriei Vizelor, susține Libertatea.

”Trebuie să ne securizăm graniţele. Asta înseamnă să construim un zid la graniţa sudică [cu Mexicul – n.r] şi să angajăm mai mulţi oameni pentru a asigura siguranţa comunităţilor noastre. Un alt pilon vizează încheierea Loteriei Vizelor, un program care oferă în mod aleatoriu cărţi verzi, fără să ţină cont de merite, îndemânare sau siguranţa poporului nostru. Este timpul să ne îndreptăm către un sistem de imigraţie bazat pe merit care admite oameni calificaţi, care doresc să muncească şi care vor iubi şi respecta ţara noastră”, a susținut liderul de la Casa Albă.

Donald Trump și-a anunțat intenția de a anula Loteria Vizelor încă din luna noiembrie, după atentatul din New York. Președintele american a criticat atunci programul și a cerut instituirea unui sistem de acordare a vizelor ”pe bază de merit”.

„Teroriștii au venit în țara noastră prin așa-numitul ‘Program al Loteriei Vizei Diversității’, o frumusețe a lui Chuck Schumer’, liderul democraților din Senat. Vreau un sistem pe bază de merit. Luptăm din greu pentru o imigrație bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate”, preciza Donald Trump.

În fiecare an, Departamentul de Stat american acordă printr-o loterie un număr limitat de vize pentru cetățenii unor state cu o rată redusă a imigrației în SUA. Beneficiarii programului ”Viza diversității”, numit uneori și loteria cărții verzi, primesc și permis de reședință permanentă în SUA.

Începând din anul 1995, circa 50.000 de persoane — din mai multe milioane de solicitanți — au primit viză de intrare în SUA prin acest program.

În România, în luna octombrie, s-a dat startul înscrierilor pentru Loteria Vizelor 2019.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: