Loteria Națională a fost dată în judecată de un ieșean, iar acuzaţiile aduse sunt grave. Acesta spune că a fost împiedicat să joace fix numerele câştigătoare care au ieşit la extragerea respectivă.
Ieșeanul a alergat de la o agenție la alta, dar fără „noroc”
Ieșeanul a povestit că a ajuns în faţa agenției Loto cu 10 minute înainte de a se închide. El susține că avea deja biletul „6 din 49“ cu numerele câștigătoare. Numai că angajata nu i-a permis să mai joace deoarece la Bucureşti se închisese. Din păcate pentru el, judecătorii nu au putut găsi respectiv reaua-voinţă precontractuală invocată de acesta, şi nici o culpă delictuală.
Jurnaliştii ieşeni au relatat că povestea persoanei respective a început pe 26 februarie 2017. La ora 15.50, s-a oprit la o unitate a Loteriei pentru a-şi cumpăra un bilet. A fost însă refuzat, pe motiv că jocul s-ar fi închis deja, de la Bucureşti. I-a spus angajatei că jocul se închide la ora 16.00, iar dacă ar fi apărut modificări ale regulamentului, ele ar fi fost anunţate. În plus, având numere prestabilite, procedura de înregistrare ar fi durat puţin. Refuzat din nou, bărbatul a fugit spre o altă unitate, la care însă a ajuns abia la 16.03. Acolo a aflat că jocul se închisese normal, la ora 16.00. A doua zi, susţine el, a avut surpriza să constate că ieşiseră câştigătoare taman numerele pe care ar fi dorit să le joace.
Ieșeanul nu a putut demonstra că a fost refuzat să joace la ora 15:50
Bărbatul a făcut plângere la Protecţia Consumatorului, care a dirijat-o însă spre Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. De acolo, a primit răspunsul că ora limită de joc poate fi interpretată sub forma intervalului 15.45-16.00, Loteria Română închizând terminalele „pe baza unui algoritm propriu“.
În răspunsul dat la solicitarea judecătorilor, Loteria Naţională a precizat că în ziua respectivă jocul se închisese la ora 15.55. Adică după ce a fost refuzat la prima agenţie.
Din păcate, ieșeanul nu ar fi putut demonstrat că fost refuzat într-adevăr să joace şi că avea pregătite chiar numerele ieşite ulterior la extragere. Pe de altă parte, au remarcat magistraţii, nici Loteria nu şi-a probat afirmaţiile că ar exista un interval de un sfert de oră de închidere a jocului.
Decizia finală a magistraţilor
„Martorul C.C. a arătat instanţei că juca împreună cu reclamantul, dar nu ştia ce numere urma să joace acesta; abia a doua zi, la serviciu, cei doi au verificat numerele şi martorul a constatat că reclamantul avea notate pe biletul său chiar numerele ieşite câştigătoare. Prin urmare, martorul nu văzuse aceste numere în ziua în care ele ar fi trebuit jucate, ci abia a doua zi, astfel încât nu există nicio certitudine că numerele pe care le-a văzut martorul erau aceleaşi cu cele scrise pe hârtia pe care reclamantul ar fi avut-o cu el în agenţie.