Lost Angel: „Nu sunt satanist”

Solistul Daniel Serdaru, lansat drept Lost Angel, lansează un concept manga în jurul legendei numelui de scenă, printr-o carte, cu audiobook. Lost Angel spune că mesajul legedei imaginate este pozitiv şi că nu are legătură cu satanismul cu atât mai mult cu cât el este de formaţie teolog.

Pasionat de manga, solistul Lost Angel, alias Daniel Serdaru, în vârstă de 25 de ani, s-a apucat de scris.   Solistul, care a trecut de la teologie la muzică, printr-un nume  provocator de „înger pierdut”, şi-a lansat, la începutul săptămânii, cartea „Lost Angel”, care conţine şi au audiobook.

La Ceainăria Teatrului Act, unde s-a desfăşurat lansarea cărţii, au participat Maia Morgenstern, Magda Catone, Cosmina Păsărin.  Maia Morgenstern a citit câteva pasaje din ,,Povestea lui Lost Angel’’ (motto-ul povestii fiind cateva versete din Cartea Facerii).

Pasionat de manga

Cartea vine în completarea albumului muzical „Lost Angel”, apărut pe piaţă anul trecut, şi spune povestea numelui de scenă al lui Daniel Serdaru. Prin aceasta artistul urmăreşte să construiască un concept, o imagine şi o muzică specifică stilului manga, în care şi este desenată întreaga poveste. Manga desemnează echivalentul japonez pentru benzi desenate. Pentru audiobook, au colaborat printre alţi actori, Claudiu Istodor şi Afrodita Androne, într-un concept de teatru radiofonic.

Banii strânşi din vânzărea cărţii vor fi donaţi Paulei Ghiţă, o fetiţă de numai şase ani, care suferă de cancer osos.  Ozana Barabancea a susţinut un recital inedit de jazz, iar  în premiera noua piesă. ,,În asfinţit’’, dar şi balada ,,Înger pierdut”, reorchestrată special pentru acest eveniment de Alex de la Trupa Zero. 

„Numele meu nu e satanist” „Am strecurat în ea şi câteva elemente din viaţa mea personală, pasiunea pentru înălţimi, pisica Anoushka, avioanele, chiar câteva personaje sunt reale.  Muţti au scris despre mine că am luat un nume de scenă satanist. Nu e adevărat. În carte am descris personajul ca fiind unul pozitiv”, susţine Daniel Serdaru. 

Interpretul ia drept argument finalul cărţii: „Mesajul poveştii este simplu: oricât de «lost» (pierdut) te-ai simţi, chiar dacă ţi se pare că ai atins fundul prăpastiei prin căderea ta, nu abandona lupta! Întotdeauna vei găsi puterea de a merge mai departe! Aşa cum el (personajul) a învins folosind ca arma puterea minţii lui şi tu vei reuşi căutând puterea în tine însuţi! Oricât de departe ţi s-ar părea că sunt visele tale, daca vei lupta pentru ele, sigur le vei atinge!”.

Mesajul cărţii scrise în timpul unei vacanţe de ski în Austria este unul de speranţă. „M-am gândit că ar fi frumos ca să aducem un strop de speranţă prin cartea asta”, afirmă Lost Angel. Volumul cu audiobookul inclus costă 38 de lei.

Fabiola, din catacombe

Daniel Serdaru a mai înregistrat audiobook ,,Fabiola - Biserica din catacombe'', în care povesteşte despre cea mai cruntă periadă de persecuţie din istoria Bisericii.

,,Acum câţiva ani am citit o carte care m-a impresionat foarte mult. Este vorba despre pătrunderea creştinismului în Imperiul Roman, de felul în care l-au perceput oamenii de atunci sau cum l-au desfiinţat alţii. Cartea spune povestea câtorva personaje care astăzi sunt în calendarul Bisericii, o poveste fascinantă, tulburătoare şi plină de mister... descrie catacombele în care se ascundeau primii creştini de persecuţiile romanilor. Pot spune că am realizat un fel de teatru radiofonic, cu personaje, cu muzică superbă pe funda'', a declarat artistul pentru stiumuzica.ro.

De la teologie la muzică

Daniel Serdaru, în vârstă de 25 de ani, a urmat seminarul Teologic de la Cernica, Facultatea de Teologie din Bucureşti şi Masterul la aceeaşi facultate.

De ce schimbarea radicală de la teologie la muzică? „Am experimentat teologia 10 ani, cel puţin 10 ani vreau să cânt. sunt într-o continuă experimentare, căutare..”.

De ce „Lost Angel”? „Este un personaj din animaţiile manga care m-a fascinat de când l-am descoperit şi pe care l-am ales ca mod de exprimare. mi-a plăcut foarte mult că este un personaj misterios si romantic deopotrivă, într-o continuă experimentare de sine şi căutare a senzaţiei de libertate”. Senzaţiile tari, de libertate şi de scrutare a înalţimilor, autorul le probează şi la aerodromul pe care-l deţine  la Şirna, unde zboară foarte des cu deltaplanul. 

Situl poate fi accesat aici.