Evenimentul Zilei > International > ATENTATUL DIN LONDRA. Taximetristul-erou, care a vrut să calce cu mașina TERORIȘTII de pe pod
ATENTATUL DIN LONDRA. Taximetristul-erou, care a vrut să calce cu mașina TERORIȘTII de pe pod

ATENTATUL DIN LONDRA. Taximetristul-erou, care a vrut să calce cu mașina TERORIȘTII de pe pod

Un taximetrist a povestit cum a încercat cu disperare să-i oprească pe teroriști lovindu-i cu mașina. Martor al atacului terorist, el a explicat cum a încercat să-i izbească pe bărbați cu mașina.

 Șoferul, care a declarat doar că-l cheamă Chris, a spus pentru LBC radio, citat de The Independent, că a încercat din greu să îi oprească pe atacatori. „I-am spus tipului pe care îl duceam cu taxiul că voi încerca să-l lovesc pe atacator cu mașina. Am întors repede și am încercat, dar el a sărit în lături”, a povestit taximetristul. 

„Am întors taxiul, voiam să-l dărâm pe unul dintre atacatori, dar a sărit în lături li trei ofițeri de poliție au venit alergând spre el cu bastoanele scoase”. În timp ce conducea pe Borough High Street, el a văzut o furgonetă albă care mergea cu circa 80 km/oră și cum a intrat intenționat în mulțimea de pe margine. Chris a întors rapid și a ăncercat să-i oprească, pentru că între timp aceștia coborâseră din mașină și atacau oamenii cu cuțitele.

„A apărut o furgonetă de pe Podul London, a trecut de semafor și a intrat cu viteză în oameni.  A lovit mulți oameni, în plin. Erau trei bărbați, cu cuțite cu lame mari, de 25 cm și care au mers, la întâmplare, pe stradă, și înjunghiau oamenii care le ieșeau în cale. Am văzut o fetiță înjunghiată în piept”, a povestit el. 

Apoi doi polițiști au fugit spre el, cu bastoanele scoase, și ei nu știau ce se întâmplă, dar „eu văzusem bărbatul cu cuțitul care rănea oameni”, a mai spus taximetristul.

„Le-am spus oamenilor să se întoarcă și să fugă de acolo. Mi s-a făcut rău de la stomac când am văzut cum îi înjunghia. Un animal, pur și simplu”, a conchis taximetristul.