Potrivit publicaţiei, unele femei ar avea sub 18 ani şi ar putea fi victime ale traficului cu persoane, informează Agerpres. Ele lucrează în "cartierele roşii" din estul Londrei, Newham şi Redbridge, precum şi în alte oraşe mari, cum ar fi Birmingham şi Manchester.
Româncele bagă spaima în celelalte prostituate
O tânără care a declarat pentru The Observer că are 18 ani, a povestit că a fost ameninţată de nişte românce mai în vârstă din Newham, în timp ce se afla la lucru. "Mi-au spus că, dacă vreau să mai stau la acel colţ al străzii, trebuie să le plătesc 200 de lire sterline în fiecare săptămână, deoarece colţul le ‘aparţine’ şi eram pe teritoriul lor. Am refuzat şi m-am mutat în altă parte. Nu câştig mult din prostituţie, doar circa 70 de lire sterline pe noapte, şi nu îmi pot permite să plătesc aceşti bani", a afirmat tânăra.
Au fost interogate cinci românce și o cehoiaică
Conform sursei citate, într-un alt caz, un grup de femei mai în vârstă din România a înconjurat două tinere prostituate aflate pe stradă, cerându-le "o taxă" de 200 lire sterline pentru a putea rămâne în locul unde se aflau. Poliţia din Greater Manchester a confirmat că weekend-ul trecut a desfăşurat pentru prima dată o operaţiune comună cu Ministerul de Interne care a vizat acest grup. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, şase prostituate – cinci românce şi una din Cehia – au fost interogate cu privire la statutul lor în Marea Britanie şi la practicarea prostituţiei. Deşi niciuna dintre ele nu a fost arestată sau acuzată, două dintre femei, care nu aveau dreptul să se afle în Marea Britanie, au fost de acord să plece voluntar.
Georgina Perry, manager la Open Doors – un proiect al sistemului naţional de sănătate (NHS) destinat prostituatelor din estul Londrei – susţine că prezenţa prostituatelor din România este un fenomen relativ nou şi că organizaţia sa le oferă asistenţă acestora.