Evenimentul Zilei > International > Londra: O agenţie de spionaj recrutează hackeri
Londra: O agenţie de spionaj recrutează hackeri

Londra: O agenţie de spionaj recrutează hackeri

O agenţie de spionaj a guvernului britanic a lansat un concurs de spart coduri, în speranţa că astfel va descoperi noi talente. Cartierul General pentru Comunicaţii al Guvernului (GCHQ) îi invită pe amatori să rezolve un cod vizual postat pe un website independent.

Competiţia a început, în secret, la data de 3 noiembrie şi va continua până pe 12 decembrie.

Provocarea se adresează de asemenea şi site-urilor social media, blogurilor şi forumurilor, relatează BBC. Un purtător de cuvânt al agenţiei susţine că prin această campanie se încearcă să se facă mai multă publicitate  GCHQ.

„Publicul ţintă al acestei campanii speciale este acela care, în mod normal, ar putea să nu se simtă atras de metodele de publicitate tradiţionale şi care, poate, nu ştie faptul că GCHQ recrutează oameni pentru astfel de posturi”, a precizat purtătorul de cuvânt.
„Abilităţile lor ar putea fi foarte potrivite pentru ceea ce facem noi”, a mai spus acesta.

GCHQ susţine că imediat după ce codul va fi spart, persoanei respective i se va da un cuvânt-cheie pentru a intra într-un domeniu. Apoi, va fi redirecţionat către website-ul de recrutare al agenţiei.
Cei care au lansat competiţia precizează însă că hackerii care anterior au spart ilegal site-uri, nu sunt eligibile. În plus, aplicanţii trebuie să fie cetăţeni britanici.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: