"Löw merge pe jucători căzuţi"

"Löw merge pe jucători căzuţi"

Marcel Răducanu a vorbit pentru EVZ despre problemele pe care le are Germania, naţională privită ca favorită la câştigarea Campionatului European.

Naţionala Germaniei debutează astăzi la Euro împotriva Portugaliei. Partida care va conta pentru Grupa B a turneului final se va disputa în oraşul ucrainean Lvov (ora 21.45, în direct la Dolce Sport).

Părerea specialiştilor este că Germania poate să oprească la această competiţie do­mi­naţia pe care a impus-o Spania în fotbal. Nemţii şi ibericii sunt cotaţi cu şanse egale la câştigarea Campionatului European. "Nu-i opreşte nimeni până în finală"

De aceeaşi părere este şi Marcel Răducanu, fost mare internaţional român stabilit în Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Pentru nemţi va fi greu în grupă. După mult timp, au dat şi ei, la un turneu final, peste o grupă foarte grea. De obicei, aveau noroc la tragerile la sorţi. Au jocuri serioase cu Portugalia, Olanda şi Danemarca. Dacă vor ieşi cu bine din faza asta, nu-i opreşte nimeni până în finală. Germania e capabilă să oprească Spania din cursa pentru trofeu. Nemţii au jucători importanţi, care au acumulat experienţă. Podolski, Gomez, Mesut Ozil sau Klose sunt nume mari", ne-a declarat fostul jucător al Stelei.

Răducanu susţine că, în Germania, aşteptările de la Euro sunt foarte mari. "Nemţii nu au mai câştigat un turneu din 1996, atunci când s-au impus tot la un European. Pentru germani, asta este frustrant. Mentalitatea lor este de a câştiga tot timpul. Şi acum obiectivul naţionalei va fi câştigarea turneului final. Orice altceva va însemna eşecul." Marcel Răducanu a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă selecţionerul Joachim Löw.

"Este criticat de presă pentru că nu foloseşte jucători de la Borussia Dortmund, echipă care a câştigat ultimele două titluri în Bundesliga. Low a replicat neelegant că la Euro nu e de glumă, că sunt meciuri serioase, nu partide cu FC Köln sau Augsburg. Selecţionerul a dat de înţeles că Bundesliga nu are valoare. Low merge pe jucători căzuţi psihic. Mă refer la cei de la Bayern, care nu şi-au revenit mental după ce au pierdut finala Ligii Campionilor", ne-a mai spus Răducanu.

În celălat meci al zilei, tot în Grupa B, naţionala Olandei va întâlni rprezentativa Danemarcei (ora 19.00, în direct la TVR 1). Germania a câştigat ultima dată un turneu final în 1996, atunci când s-a impus la Europeanul din Anglia

  • CONCURS EURO 2012: Germania - Portugalia. Maşinăria neamţească vs. Cristiano Ronaldo
  • EURO 2012: Polonia - Grecia 1-1, meci dramatic în uvertura turneului final. Grecii, în "zece", au egalat şi au ratat un penalty