Locuri de muncă la Siemens

Locuri de muncă la Siemens

Anul acesta, la multinaţională se fac 100 de angajări pentru toată ţara. Recrutorii au nevoie de salariaţi cu mintea deschisă pentru vânzări şi inginerie.

Se caută oameni obiş- nuiţi cu noile tehnologii, isteţi, dornici să înveţe, vorbitori de limbă engleză şi buni comunicatori. Recrutorii spun că, pentru a trece de interviul de angajare, trebuie să fii natural şi sincer. Practic, după ce obţii postul, trebuie să dovedeşti permanent că eşti cel puţin la fel de bun ca în timpul discuţiei cu recrutorul.

„Căutăm cei mai buni oameni în domeniu disponibili la momentul recrutării şi mai ales persoane capabile şi care îşi doresc să se dezvolte. Siemens este o corporaţ ie atât de extinsă şi de complexă, încât nu are sens să te angajezi dacă nu cauţi un angajament pe viaţă ori pe o perioadă foarte lungă şi dacă nu eşti dispus şi capabil să te dezvolţi atât profesional, cât şi personal“, spune Ramon Grigorescu, recruting manager al Siemens România. Cele mai căutate posturi sunt cele de „project manager“ şi „sales engineer“. Fără minciuni

Evident, procedura de recrutare este specifică fiecărui post. Important este să nu minţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă mimezi anumite comportamente profesionale sau personale, este posibil ca, ulterior, să descoperi fie că nu faci faţă, fie că nu te poţi adapta. Şi atunci, între a nu fi selectat sau a fi selectat şi a nu-ţi găsi locul în noua organizaţie, cred că este preferabilă prima variantă. Mai mult, un comportament onest cu siguranţă va conduce la reţinerea aplicaţiei în baza de date, care nu este un mit, şi eventuala ofertă ulterioară“, explică Ramon Grigorescu. Ce probe dai La primul interviu, şi de altfel pe tot parcursul procesului, sunt verificate (din punct de vedere profesional) informaţiile din CV. De exemplu, dacă în prezentarea ta ai scris că ai lucrat în vânză ri la mai multe companii celebre, s-ar putea ca recrutorii să-ţi dea de făcut un proiect în domeniu, de exemplu să concepi o strategie pentru comercializarea unui produs.   Dacă într-adevăr ai lucrat în domeniu, şi mai eşti şi competent, din proiectul tău va rezulta acest lucru. De asemenea, recrutorii pot să-şi dea seama şi despre felul în care gândeşti. De la aplicarea CV-ului până la chemarea la interviu pot trece, în medie, două săptămâni. „Există însă şi cazuri când am văzut o aplicaţie şi, pentru că era foarte bună, am sunat în 15 minute. Sunt însă şi poziţii foarte importante pentru care recrutăm mai mult de o lună“, spune Ramon Grigorescu.   Nu e un job „călduţ“

La Siemens chiar trebuie să munceşti. De aceea, cei care vor doar un job „călduţ“ s-ar putea să fie nemulţumiţi. Însă cei cărora le place să muncească nu au motive să se plângă.

„Promovarea este o realitate, iar prioritate au angajaţii Siemens. Însă criteriul esenţial este performanţ a, nu vechimea şi nu simpla apartenenţă la organizaţie“, precizează Ramon Grigorescu. În privinţa lefurilor, se încearcă „să se ţină pasul cu piaţa“ (compania beneficiază de studii la nivel naţional, după care se fac, pe cât posibil, corecţii ale salariilor). „Salariul în Siemens este unul bun, în comparaţie cu corporaţ iile similare nouă“, adaugă Ramon Grigorescu.

Există un pachet standard, care conţine bonuri de masă, transport gratuit, asigurare medicală privată, laptop, telefon mobil. Se asigură traininguri, în funcţie de necesar şi de planul personal de dezvoltare.

POSTURI DISPONIBILE

> Trainee; > Comercial Assistant; > Team Assistant; > Sales Engineer; > Project Engineer; > Project Manager; > Sales Manger; > Key Account Manager; > Service Engineer;

Pentru un job, trimite CV-ul pe www.siemens.ro/Cariere. CARTE DE VIZITĂ

400.000 de salariaţi în 190 de ţări > Compania germană Siemens activează în domenii ca: automatizări şi acţionări, energie, soluţii industriale, tehnologii pentru clădiri, transporturi, soluţii medicale, soluţii şi servicii IT, comunicaţii şi iluminat. > Cu o activitate de peste 100 de ani în România, Siemens are sediul central în Bucureşti şi o prezenţă regională în Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara. > Multinaţionala are peste 3.700 de angajaţi în România. În total sunt 400.000 de salariaţi în 190 de ţări.

> Dintre cele 15 companii Siemens din Romania, cinci sunt unităţi de producţie şi cercetare.