Locuri de muncă la capătul lumii

Locuri de muncă la capătul lumii

Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Argentina şi Hawaii sunt principalele atracţii pentru românii care aleg să muncească foarte departe de casă.

Majoritatea cona­ţionalilor aleg ţări europene pentru a pleca la muncă, dar sunt unii care ajung la capătul lumii pentru o slujbă bună. "Fără niciun apropiat e greu aşa departe" Răzvan (30 de ani) a "emigrat" în urmă cu trei ani în Noua Zeelandă. "Mi-a fost greu să plec din ţară departe de familie şi de prieteni, însă era decizia inteligentă. În ţară, ca instructor de fitness câştigam 1.000 de lei pe lună. Aici, pe acelaşi post, iau 1.400 de dolari".

Tânărul recunoaşte că l-a ajutat să se acomodeze la capătul lumii şi faptul că logodnica s-a mutat acolo anul trecut.

"E greu printre străini, fără niciun cunoscut. Locurile sunt fantastice. Aici românii lucrează fie în domenii tehnice, fie în turism", ne mai povesteşte tânărul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comunitatea românească din Noua Zeelandă numără aproximativ 3.000 de persoane, iar cea din Australia 20.000.

În acest moment, oferta site-urilor de specialitate în zone depărtate include posturi de montator în Noua Zeelandă (venit de 25 dolari pe oră), pentru care se cere experienţă doi ani, cunoş­tinţe de engleză şi carnet auto.

În Australia sunt vacante posturi de agenţi vânzări, cu salarii anuale între 10.800-12.500 dolari.

În Japonia este mult mai greu de ajuns din cauza barierilor lingvistice. Doar 3.000 de români trăiesc aici. "Am avut mare noroc că ştiam limba franceză şi am prins un loc la un restaurant cu specific franţuzesc din Tokio. Sunt barman/ospătar şi am un venit de 2.000 de dolari pe lună", povesteşte Victor Ghidionescu.

În Argentina trăiesc în jur de 13.000 de români. Cunoaşterea limbii spaniole este o cerinţă obligatorie.

În statul american Hawaii sunt multe slujbe în domeniul turismului, care pornesc de la 1500 dolari pe lună.

Distanţa mare faţă de familiei şi problemele de limbă sunt probleme de care se lovesc românii care aleg joburi la mare distanţă

Citiți și:

  • În România, joburile apar ca ciupercile după ploaie
  • Franța ne fură medicii, Grecia și Marea Britanie - ospătarii. Vezi ce vor să muncească în străinătate ardelenii, moldovenii și bucureștenii
  • Slujbe în funcţie de sex