Locul unde plouă cu milionari

Locul unde plouă cu milionari

Analiştii spun că cele mai mari şanse de a întâlni oameni bogaţi la tot pasul sunt în Singapore. Tot mai mulţi oameni înstăriţi aleg acest loc ca reşedinţă.

Aproximativ 15,5% dintre familiile din Singapore au bunuri în valoare totală de peste un milion de dolari, potrivit unui studiu realizat de un institut din Boston. "Singapore este ţara care are cei mai mulţi milionari ca procentaj din populaţie, iar oraşul-stat este urmat de Qatar şi Kuweit", notează analiştii de la Boston Consulting Group.

"Singapore şi-a construit economia pe taxe reduse, pe încurajarea afacerilor şi pe nivelul de trai ridicat. O firmă poate fi deschisă în trei zile în Singapore, mult sub media mondială de 34 de zile. Printre altele, metropola cu o populaţie de 5 milioane de oameni, cunoscută pentru industria serviciilor financiare a devenit unul dintre cele mai importante centre bancare offshore din lume.

Familii bogate

Ne puteți urmări și pe Google News

Cofondatorul Facebook Eduardo Saverin a renunţat la începutul anului la cetăţenia SUA pentru a se muta în Singapore, procedura fiind finalizată la scurt timp înainte de listarea la bursă a reţelei de socializare. Coincidenţă sau nu, succesiunea evenimentelor a stârnit controverse în Statele Unite, Saverin fiind criticat că şi-ar fi schimbat reşedinţa pentru a evita plata taxelor pe câştigul obţinut în urma ofertei publice iniţiale a companiei.

Pe locul al doilea în top este Qatarul, unde 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari, la o populaţie de 1,9 milioane de persoane. Statul numără 47.000 de familii milionare, principala sursă de avere fiind exporturile de petrol şi gaze, care generează peste 50% din PIB. Qatarul a ajuns astfel să se laude cu cel mai mare Produs Intern Brut pe locuintor din lume, după Liechtenstein. În Qatar, 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari FOTO: BORNRICH.COM Perioadă de boom

Imediat după Qatar, un alt loc în care plouă cu milionari este considerat, de către institutul din Boston, Kuweit-ul. De asemenea un mare exportator de petrol, unde 11,8% dintre familii au o avere de peste un milion de dolari. La o populaţie de 3,6 milioane de persoane, Kuweit- ul este reşedinţa a 63.000 de gospodării bogate.

Petrolul generează peste 95% din veniturile din export ale Kuweit-ului, iar guvernul a anunţat în 2010 că va investi 130 miliarde de dolari până în 2015 pentru a reduce dependenţa economiei de hidrocarburi şi a diversifica sectorul privat. Kuweit-ul este un mare exportator de petrol, cu milionari din abundenţă FOTO: UNEP.ORG

Pilonul oriental

Statele Unite nu au fost uitate la capitolul oameni bogaţi, dar au fost situate de către autorii studiului după Kuweit. SUA au reuşit să producă 15 dintre cei mai bogaţi 40 de... miliardari ai lumii, potrivit unui top realizat de Bloomberg.

Şi Israelul a intrat în vizorul analiştilor de locuri cu mulţi milionari, studiul apreciind că economia israeliană se bucură de o perioadă de boom. Boston Consulting estimează că averile private vor creşte în următorii cinci ani cu o rată anuală de 1,8% în America de Nord şi Europa de Vest, după ce au scăzut cu 0,9%, respectiv 0,4% în 2011.

În Japonia, pilonul oriental al "vechii ordini mondiale", averile vor urca cu 0,8% până în 2016.

SUA au "produs" nu numai milionari, ci şi miliardari

Elveţia în vizor

Cea mai bogată ţară europeană, Elveţia, reşedinţa a 322.000 de familii cu averi de peste un milion de dolari fiecare a intrat şi ea în atenţia "vânătorilor" de bogătaşi.

Elveţia are cel mai mare număr de superbogaţi raportat la totalul populaţiei, 11 din fiecare 100.000 de familii controlând averi de peste 100 milioane de dolari.

47.000 de familii milionare numără Qatar-ul 63.000 de gospodării bogate se află în Kuweit

Citiţi şi:

  • Unde se trăieşte cel mai bine