Evenimentul Zilei > Actualitate > Locul ideal pentru o viaţă liniştită
Locul ideal pentru o viaţă liniştită

Locul ideal pentru o viaţă liniştită

Este vorba despre Uruguay, ţară care în ultimii ani s-a aflat în curs de dezvoltare, în ciuda crizei din restul lumii.

Primitor, dar şi sigur, Uruguay este considerat de către specialişti un paradis care atrage investitori străini şi din ce în ce mai mulţi pensionari. De aceea este considerat "ţara ideală unde te poţi retrage la bătrâneţe".

În diferite momente din istorie, Uruguay a fost parte a Spaniei, Portugaliei şi Braziliei. Ţara se bucură astăzi de o democraţie stabilă, un sistem judiciar independent, şi de cel mai scăzut nivel al corupţiei din America Latină.

Reîntoarcere la simplitate

"În cazul în care alegeţi să vă stabiliţi la bătrâneţe în această ţară, veţi avea parte de linişte şi veţi evita tulburările sociale şi politice din alte părţi ale lumii", notează Trip Magazine.

În ultimii ani, Costa de Oro (Coasta de Aur) a devenit un loc interesant pentru pensionari, şi reprezintă o reîntoarcere la simplitate. A atras atenţia familiilor bogate din Uruguay şi nu numai, care caută o oază de linişte unde să se retragă la pensionare.

Până la sfârşitul anilor 30, zona intrase în atenţia investitorilor europeni dornici să găsească terenuri nedescoperite din afara Europei.

Pentru o bătrâneţe fără griji

Costa de Oro a rămas cunoscută ca fiind staţiunea perfectă din Uruguay pentru clasa de mijloc care îşi putea permite o casă de vacanţă. Astăzi, popularitatea acestui loc este din nou în ascensiune. Pensionarii din America de Nord au descoperit liniştea staţiunii, care se bucură de cel mai mic cost al nivelului de trai de pe coasta uruguayană.

De asemenea, preţurile proprietăţilor sunt mici, iar conform sfaturilor specialiştilor o sumă situată între 1.300-1.500 de dolari pe lună este suficientă pentru un trai decent. Cei care aleg să stea cu chirie sunt sfătuiţi să îşi asigure o sumă de maximum 2.500 de dolari pe lună pentru o bătrâneţe fără griji.

Localnicii preferă casele, iar preţurile sunt considerate foarte mici. Cine doreşte o casă pe malul mării va trebui să aibă pregătită o sumă care să pornească de la aproximativ 100.000 de euro.

De peste tot din lume

Aflat în umbra Argentinei, Uruguayul ocupă un colţ în partea de sud-est a Americii de Sud, înconjurat de Atlantic, de Brazilia şi, bineînţeles, de Argentina.

Majoritatea turiştilor vizitează ţara ca un side-trip în periplul lor prin statele mai mari ale Americii de Sud şi tot majoritatea acordă Uruguayului cel mult trei-patru zile, însă această ţară merită un concediu întreg.

Cursele aeriene sosesc pe aeroportul din Montevideo de peste tot din lume. Bineînţeles, cu o mică escală la Buenos Aires. La nivel zonal, există şi zboruri directe, iar de câteva ori pe săptămână sunt şi zboruri directe intercontinentale dinspre Europa sau America de Nord.


Costa de Oro (Coasta de Aur) este staţiunea preferată de către uruguayeni
şi nu numai

2.500 de dolari pe lună

le trebuie celor care vor să stea cu chirie în Uruguay

Citiţi şi:

  • Cele mai curate oraşe din lume